Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ
Να την πω την αμαρτία μου; Άντε, θα την πω. Λατρεύω την Εθνική ομάδα. Παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια της (τα περισσότερα τηλεοπτικά και σε όσα ευνοήσουν οι περιστάσεις από κοντά) κι ευελπιστώ ότι θα βρεθούμε στην τελική φάση του Euro και γενικότερα σε μεγάλη διοργάνωση μετά από πολλά χρόνια.

Όμως (μου) λείπει η ΑΕΚ από την καθημερινότητά μου. Όταν δεν υπάρχουν παιχνίδια με πιάνει κάτι σαν... στερητικό σύνδρομο. Επιστροφή, λοιπόν, στην αγωνιστική δράση κατά πως αναφέρει και ο τίτλος με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Επιστροφή με πολύ δύσκολη εκτός έδρας αποστολή καθώς θα φιλοξενηθεί (26/11/2023, 17:00) στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Να θυμίσω τι έγινε στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι;

Δεν (νομίζω ότι) χρειάζεται, είναι αρκετά νωπό. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με μόλις πέντε ήττες, η μία ήταν στα Ιωάννινα. Ακόμη και με βάση το παρελθόν των ομάδων υπάρχει απόλυτη ισορροπία, από οκτώ νίκες και δέκα ισοπαλίες.

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Έπειτα από έξι διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ εντός και εκτός έδρας για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος, ο ΠΑΣ Γιάννινα την περσινή σεζόν επικράτησε με 2-1 στην Ήπειρο και έσπασε ένα σερί που είχε ξεκινήσει μετά την εκτός έδρας επικράτηση του επί των Κιτρινόμαυρων στις 27 Ιανουαρίου 2021 με 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, ο ΠΑΣ με αυτή τη νίκη έβαλε τέλος σε ένα σερί που είχε δημιουργήσει η ΑΕΚ με επτά επισκέψεις στα Γιάννινα χωρίς ήττα, το οποίο ήταν και το μεγαλύτερο που έχει δημιουργήσει σε εκτός έδρας παιχνίδια της με την ομάδα της Ηπείρου.

Αυτή είναι η 27η συνάντηση των δύο αντιπάλων με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα και στις προηγούμενες έχει επικρατήσει η ομάδα της Ηπείρου 8 φορές, η ΑΕΚ επίσης 8 και τα υπόλοιπα δέκα ματς έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα. Το πρώτο τους ραντεβού τελείωσε με λευκή ισοπαλία, ενώ και στην δεύτερη επίσκεψη της εκεί η ΑΕΚ δεν σκόραρε και ηττήθηκε με 2-0 (4’ Άλβαρες, 88’ Γραμμενιάτης).

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τρία από τα τέσσερα πρώτα της παιχνίδια η ΑΕΚ δεν σκόραρε στα Γιάννινα και αυτό δεν συνέβη ποτέ στη συνέχεια, αφού από τότε δεν υπάρχει ούτε δεύτερο διαδοχικό ματς που να μην έχει βρει δίχτυα εκεί.

Το πιο συχνό σκορ στις 26 αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι η ισοπαλία με 1-1 που έχει πέντε εμφανίσεις. Στην δεύτερη θέση βρίσκονται το 2-0 υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα, το 0-0 και το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης με τρία γκολ είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει περισσότερες φορές σε αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΚ. Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει δύο τέρματα στο ίδιο ματς, όπως και ο Αποστόλοφ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Διπλά γκολ έχουν ακόμη οι Νικολαΐδης, Πόνσε, Περέα.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 26
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 8
Ισοπαλίες: 10
Νίκες ΑΕΚ: 8
Γκολ: 9-30

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!