Εύκολο απόγευμα ή...;

ΑΕΚ
Γνωρίζω και (ως έναν βαθμό) ασπάζομαι τα κλισέ του τύπου «όλα τα ματς είναι δύσκολα», «αν υποτιμήσεις τον αντίπαλο θα την πληρώσεις», «δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι που να κερδήθηκε πριν το παίξεις» και όλα τα συναφή.

Δεν ξεχνώ επίσης ότι η ΑΕΚ έχει απωλέσει περισσότερους βαθμούς στα θεωρητικά «εύκολα» ματς. Με Πανσερραϊκό (μέσα - έξω), με Παναιτωλικό, με Κηφισιά, με ΟΦΗ στην Κρήτη (που είναι και η μοναδική ήττα στο πρωτάθλημα). Ακόμη κι έτσι όμως δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην (εντός έδρας) αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.

Η Κρητική ομάδα δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση (εδώ και πολύ καιρό) και λογικά θα έχει περισσότερο το μυαλό της στο παιχνίδι της Τετάρτης στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος (υπενθυμίζουμε ότι είχε ηττηθεί με 2-1 στο Ηράκλειο).

Από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο (και το εμφατικό 5-0 στο Περιστέρι) μεσολάβησε μία (ολόκληρη) εβδομάδα. Και έτσι (με έναν αγώναν την εβδομάδα) θα κυλήσει το υπόλοιπο της κανονικής σεζόν του πρωταθλήματος (με εξαίρεση την 25η αγωνιστική που θα διεξαχθεί Τετάρτη).

Ευκαιρία για "ανάσες" και "φρεσκάρισμα" εν όψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος (τα play off δηλαδή) εκεί όπου θα κριθούν τα πάντα. Όπως το συνηθίζει εσχάτως ο Ματίας, αποστολή δεν ανακοινώθηκε, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Ρότα, οι τραυματίες Γκαρσία, Γαλανόπουλος και οι διεθνείς Μουκουντί, Χατζισαφί, Ζίνι. Αν υπάρχουν κι άλλες (πχ Αθανασιάδης) θα τις μάθουμε πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Στον αντίποδα προπονήθηκε κανονικά το Σάββατο ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, θα βρίσκεται στην αποστολή και ίσως (με μόλις μία προπόνηση; θα δείξει!) ξεκινήσει κιόλας (ελλείψει του τιμωρημένου Λάζαρου Ρότα). Ειδάλλως το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει είτε ο Πινέδα, είτε ο Ραντόνια.

Πρόβλεψη ενδεκάδας; Στάνκοβιτς στο τέρμα. Από δεξιά... ερωτηματικό, ίσως Σιντιμπέ. Αριστερά ο Πήλιος. Βίντα και (πιθανότατα) Κάλενς στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή; Γιόνσον ή Σιμάνσκι στο "έξι", Πινέδα (ή και Μάνταλος αν ο Πινέδα αγωνισθεί δεξί μπακ) στο "οκτώ". Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να δούμε μαζί Γιόνσον και Σιμάνσκι, αλλά (νομίζω ότι) συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.

Μπροστά από δεξιά θεωρώ ότι έχουν ίσες πιθανότητες να ξεκινήσουν ο Ελίασον και ο Άμραμπατ (δίνω ένα μικρό προβάδισμα στον Νίκλας), από αριστερά Γκατσίνοβιτς, στην κορυφή της επίθεσης ο Πόνσε και από πίσω του μάλλον ο Τσούμπερ. Για να δούμε (γιατί ο Ματίας επιφυλάσσει συνήθως μία έκπληξη στον αντίπαλο).

Προβλήματα απουσιών έχει και ο ΟΦΗ καθώς έμειναν στην Κρήτη οι Βούρος, Νέιρα, Τοράλ, Μπάουμαν, Μοσκέρα, Καρώ (συν τους Καλαφάτη, Κουτεντάκη, Σημαντηράκη και Αδαμάκη). Η ομάδα της Κρήτης μακριά από το γήπεδό της παραμένει χωρίς νίκη (τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες ο απολογισμός της).

Συνολικά σκοράρει δύσκολα (0,8 γκολ ανά παιχνίδι). Χρειάζεται 14 τελικές προσπάθειες για να βρει δίχτυα. Πρόκειται για την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (μέχρι τώρα) μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα (έχουν από 16 γκολ ενεργητικό).

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει σκοράρει μόνο η μία από τις δύο ομάδες, με τον ΟΦΗ να επικρατεί για τον Α’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος με 2-0 και την ΑΕΚ να έχει την περσινή σεζόν δύο νίκες με 3-0 στην έδρα της για τον Α’ Γύρο και στην Κρήτη με το ίδιο σκορ για τον Β’ Γύρο.

Στα έξι τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων υπάρχουν μόλις δύο νίκες γηπεδούχου, με την ΑΕΚ να έχει επικρατήσει δύο φορές στο Ηράκλειο, τον ΟΦΗ μια στην Αθήνα και μια αναμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί με ισοπαλία 3-3 στο Ηράκλειο στις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Η ΑΕΚ έχει αναμετρηθεί με τον ΟΦΗ 44 φορές και έχει 34 νίκες, ενώ τέσσερα παιχνίδια τους έχουν τελειώσει ισόπαλα. Η ομάδα της Κρήτης έχει πάρει έξι νίκες και μια φορά έχει καταφέρει να επικρατήσει δύο διαδοχικές χρονιές. Το 1999-00 πήρε τη νίκη με 2-1 στο ουδέτερο γήπεδο της Ρόδου και το 2000-01 επικράτησε και πάλι με 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ συνήθως επικρατεί με παραπάνω από ένα γκολ διαφορά στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και μόνο οι 12 από τις 34 νίκες της είναι με ένα γκολ διαφορά. Το δημοφιλέστερο σκορ στις μεταξύ τους κόντρες είναι το 3-0 που έχει εμφανιστεί οκτώ φορές, ενώ ακολουθούν με έξι παρουσίες το 2-0 και το 2-1. Οι τέσσερις από τις πέντε ισοπαλίες τους είναι με 1-1.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 44
Νίκες ΑΕΚ: 34
Ισοπαλίες: 4
Νίκες ΟΦΗ: 6
Τέρματα: 75-30

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2023-24
Αγωνιστική: 20ή
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - ΟΦΗ
Ημερομηνία: Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024
Ώρα έναρξης: 16:00
Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)
4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
VAR: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
AVAR: κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Ελένη Λαμπαδαρίου (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη