Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στο Περιστέρι

ΑΕΚ
Αυτό που -κατά βάση- καθόρισε την έκβαση της αναμέτρησης στο Περιστέρι και κυρίως την έκταση του τελικού αποτελέσματος [Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-5 (2', 15', 58' Πόνεσε, 35' Κάλενς, 66' Γιόνσον)] ήταν η υψηλή αποτελεσματικότητα συν το ότι η ΑΕΚ δεν έχασε την συγκέντρωσή της και δεν "ξέμεινε" από δυνάμεις στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα για να δώσει δικαιώματα στον αντίπαλο (όπως πχ το έκανε σε Σέρρες, Αγρίνιο ή Κηφισιά).

Σκόραρε πέντε φορές σε 18 τελικές προσπάθειες, νούμερο το οποίο δεν ξέρω αν μπορεί να το ξαναβρεί σε παιχνίδι. Δώστε βάση, ο Πόνσε είχε τρία γκολ σε μόλις τέσσερις τελικές, ο Κάλενς σκόραρε σε τρεις τελικές και ο Γιόνσον σε τέσσερις (παρότι μιλάμε για στόπερ και αμυντικό χαφ αντίστοιχα)!

Στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ σκοράρει (ένα γκολ) ανά 7,9 τελικές προσπάθειες (και το ποσοστό βελτιώθηκε μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου). Στο Περιστέρι το έκανε ανά 3,6 τελικές. Η διαφορά βέβαια δεν προέκυψε από μόνη της, δεν ήταν (μόνο) θέμα ρέντας. Η ομάδα πάτησε γκάζι, έδωσε γρήγορο τόνο και ρυθμό στο παιχνίδι και προβλημάτισε (πολύ) περισσότερο την αντίπαλή άμυνα σε σχέση με το πιο χαμηλό τέμπο περασμένων αγώνων.

Η στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης στο Δημοτικό στάδιο Περιστερίου με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-5
0 Γκολ 5
0 Ασίστ 3
8 Τελικές προσπάθειες 18
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 12
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
2 Κεφαλιές 3
7 Αποκρούσεις 3
15 Επεμβάσεις 17
21 Κλεψίματα 26
21 Φάουλ 22
0 Οφσάιντ 2
7 Κόρνερ 7
32 Λάθη 34
4/16 Γεμίσματα 15/24

Σε ατομικό επίπεδο, τις περισσότερες τελικές προσπάθειες είχαν ο Πόνσε και ο Γιόνσον (από τέσσερις), από τρεις για Τσούμπερ και Κάλενς. Τις τρεις ασίστ πιστώθηκαν ο Πήλιος (δύο) και ο Γκατσίνοβιτς (μία). 3/3 γεμίσματα για τον Λάζαρο Ρότα, 3/4 για τον Γκατσίνοβιτς, 2/7 για τον Άμραμπατ.

Στο passing game μεγαλύτερη συνεισφορά είχαν ο Γκατσίνοβιτς και ο Ρότα (από επτά πάσες), έξι είχε ο Πήλιος. Από τέσσερις για Γιόνσον και Αραούχο (που ήρθε από τον πάγκο). Στα περισσότερα λάθη υπέπεσε ο Άμραμπατ (οκτώ), από πέντε έκαναν ο Τσούμπερ και ο Πήλιος.

Μεγαλύτεροι "κλέφτες" ο Κάλενς και ο Ρότα (από τέσσερα), με τέσσερις ποδοσφαιριστές (Στάνκοβιτς, Βίντα, Γιόνσον και Άμραμπατ) να ακολουθούν έχοντας από τρία κλεψίματα. Περισσότερες επεμβάσεις για τον Κάλενς (τέσσερις), τρεις είχε ο Πήλιος. Στα περισσότερα φάουλ υπέπεσε ο Γιόνσον (πέντε), από τρία για Πινέδα, Άμραμπατ και Πήλιο. Τα περισσότερα φάουλ κέρδισε ο Γιόνσον (τέσσερα).

Και τώρα μπροστά ο ΟΦΗ, μία ομάδα που δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά και μία ομάδα που έχει υποχρεώσει την ΑΕΚ στην μοναδική της ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις (μία ήττα στο πρωτάθλημα, καμία ουσιαστικά στο κύπελλο, ο αποκλεισμός ήρθε στα πέναλτι μετά από δύο ισοπαλίες με τον Άρη) την φετινή αγωνιστική περίοδο...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη