Ψεκάστε (Πόνσε), σκουπίστε (Πόνσε), τελειώσατε (Φαν Βέερτ)...

Πόνσε - Τσούμπερ
Ψεκάστε (1-0 Έκι Πόνσε), σκουπίστε (2-0 Έκι Πόνσε), τελειώσατε (3-0 Τομ Φαν Βέερτ)! Η ΑΕΚ επικράτησε στο ρελαντί με 3-0 του ΟΦΗ για την 20ή αγωνιστική της Super League. Δεύτερη νίκη μετά τον αποκλεισμό από τον Άρη με μηδέν παθητικό και (συνολικά) οκτώ γκολ ενεργητικό (τα πέντε εξ αυτών ο Πόνσε)!

Κόντρα στην ομάδα της Κρήτης ήταν αυτό που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε ως "επαγγελματική νίκη". Τί σημαίνει "επαγγελματική νίκη"; Είναι σαν το φαγητό που θα φας επειδή πεινάς, αλλά δεν σε... ξετρελαίνει! Το τρως (εξ ανάγκης), αλλά δεν το απολαμβάνεις, δεν είναι νόστιμο.

Κάπως έτσι είναι και οι "επαγγελματικές νίκες" (ή "σβηστές νίκες" ή "νίκες στο ρελαντί")! Νίκες (υπερ)απαραίτητες στην οικονομία του πρωταθλήματος, αλλά δεν είναι "νόστιμες", δεν "χορταίνεις" ποδόσφαιρο. Αρκούν (στην τελική τρεις βαθμοί μπαίνουν στο σακούλι), αλλά δεν σε ενθουσιάζουν, αισθάνεσαι (εκείνη την ώρα, γιατί σε βάθος χρόνου μένει το αποτέλεσμα) ότι κάτι έλειπε.

Κάπως έτσι ήταν η εικόνα της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Σχετικά καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, προσεκτική και μέτρια (εμφάνιση) στο δεύτερο. Τί κρατώ;

Την (νέα) άνετη επικράτηση, τα δύο γκολ (και πέντε στα δύο τελευταία παιχνίδια) του Πόνσε, το (πρώτο στο φετινό πρωτάθλημα) γκολ του Φαν Βέερτ, τον εξαιρετικό (όπως και στο Περιστέρι) Στάνκοβιτς. Μία μεγάλη ομάδα (που δεν θα απειληθεί πολλές φορές σε ένα παιχνίδι) αυτό θέλει από τον τερματοφύλακά της, να είναι έτοιμος (παρότι "κρύος") στις δύο - τρεις περιπτώσεις που θα χρειαστεί. Στα συν η... σχεδόν ασίστ στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.

Τί άλλο θα μου μείνει από το παιχνίδι; Η τρομερή ενέργεια του Τσούμπερ στο πρώτο γκολ και οι Ραντόνια - Πήλιος στα άκρα της άμυνας. Η στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης στην Νέα Φιλαδέλφεια με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0
3 Γκολ 0
1 Ασίστ 0
17 Τελικές προσπάθειες 8
11 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
1 Κεφαλιές 1
4 Αποκρούσεις 5
17 Επεμβάσεις 37
26 Κλεψίματα 27
21 Φάουλ 7
2 Οφσάιντ 0
13 Κόρνερ 4
31 Λάθη 42
14/36 Γεμίσματα 11/17

Σε ατομικό επίπεδο, Πόνσε (δύο) και Φαν Βέερτ οι σκόρερ. Στον Τσούμπερ πιστώθηκε η μοναδική ασίστ στο παιχνίδι. Περισσότερες τελικές προσπάθειες είχε ο Πόνσε (επτά), τέσσερις ο Γκατσίνοβιτς. 3/3 επιτυχημένα γεμίσματα ο Γιόνσον, 2/2 ο Τσούμπερ.

Στο passing game μεγαλύτερη συνεισφορά είχαν ο Πήλιος (οκτώ πάσες), ο Πινέδα (έξι), ενώ από πέντε πάσες είχαν οι Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς. Ο Άμραμπατ και ο Γκατσίνοβιτς υπέπεσαν στα περισσότερα λάθη (από έξι), από τέσσερα για Τσούμπερ και Πινέδα.

Μεγαλύτερος "κλέφτης" ο Στάνκοβιτς με έξι (είχε επίσης τέσσερις αποκρούσεις και δύο επεμβάσεις), τέσσερα κλεψίματα έκανε ο Πινέδα. Πέντε επεμβάσεις για τον Κάλενς, τέσσερις για τον Βίντα. Στα περισσότερα φάουλ υπέπεσε ο Άμραμπατ (τέσσερα), από τρία έκαναν οι Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς και Πήλιος. Στην κατηγορία "Κερδισμένα Φάουλ" δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε, μόλις έξι κέρδισε η ΑΕΚ στα 99 αγωνιστικά λεπτά.

Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Διοργανώτρια αρχή: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2023-24
Αγωνιστική: 20ή
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0
Σκόρερ: 28', 67' Πόνσε, 90+6' Φαν Βέερτ
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024
Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη