Ξεκίνημα από την Λαμία...

ΑΕΚ
Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λαμίας "Αθανάσιος Διάκος", το απόγευμα της Κυριακής (10 Μαρτίου 2024, 17:00), η πρεμιέρα της ΑΕΚ στα φετινά play off. Ξεκίνημα σε ένα γήπεδο όπου αγνοεί την ήττα (έχει όμως δύο απώλειες). Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες προ ημερών (με την ΑΕΚ να επικρατεί με 3-1).

Υπάρχει μία "παγίδα" σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Συνήθως η ομάδα που μπαίνει ως έκτη στα play off (όπως ο Βόλος, ο ΠΑΣ Γιάννινα ή ο Αστέρας Τρίπολης) δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινούν δυνατά -λόγω του πρωτογενούς ενθουσιασμού- την διαδικασία και σταδιακά "σβήνουν".

Κάτι που σημαίνει ότι η Λαμία στο γήπεδό της είναι απείρως πιο επικίνδυνη στην πρεμιέρα απ' ότι θα είναι (πχ) στην 6ή ή στην 7η αγωνιστική των play off.

Η Λαμία μπήκε στα play off ως έκτη στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Απολογισμός 34 βαθμοί σε 26 αναμετρήσεις, που μεταφράζονται σε εννέα (9) νίκες, επτά (7) ισοπαλίες και δέκα (10) ήττες. Έχει σκοράρει 35 φορές κι έχει δεχθεί 44 γκολ.

Στο γήπεδό της έχει έξι (6) νίκες, δύο (2) ισοπαλίες και πέντε (5) ήττες. Από την ΑΕΚ έχει ηττηθεί δύο φορές φέτος, με 3-0 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας (11η αγωνιστική) και με 3-1 στο γήπεδό της (24η αγωνιστική).

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Η Λαμία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη διαδικασία των Playoffs και γίνεται η ένατη ομάδα που βάζει το όνομά της στη λίστα αυτή από το 2019-20 που η διαδικασία γίνεται και με τη συμμετοχή του πρώτου της βαθμολογίας.

Γενικά στα Playoffs με όλες τις μορφές που έχουν διεξαχθεί από το 2007-08 μέχρι και σήμερα, έχουν αγωνιστεί 13 ομάδες και η Λαμία γίνεται η 14η.

Αυτή είναι η 8η φορά που θα υποδεχθεί την ΑΕΚ η Λαμία και μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να σημειώσει νίκη απέναντί της σε αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, αφού στις επτά συναντήσεις τους μέχρι τώρα έχει δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες, ενώ ως φιλοξενούμενη μετρά επτά ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει στις οκτώ τελευταίες διαδοχικές αναμετρήσεις τους ανεξάρτητα έδρας και μάλιστα στις επτά από αυτές η Λαμία δεν είχε καταφέρει να σημειώσει ούτε τέρμα.

Αυτό συνέβη στην τελευταία τους αναμέτρηση, η οποία έγινε στις 24 Φεβρουαρίου 2024 στη Λαμία και οι Κιτρινόμαυροι πήραν τη νίκη με 3-1.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 7
Νίκες Λαμίας: -
Ισοπαλίες: 2
Νίκες ΑΕΚ: 5
Τέρματα: 3-12

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2023-2024
Αγωνιστική: 1η (play off)
Αναμέτρηση: Λαμία - ΑΕΚ
Ημερομηνία: Κυριακή 10 Μαρτίου 2024
Ώρα έναρξης: 17:00
Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας "Αθανάσιος Διάκος"

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Ψαρρής (Ζακύνθου)
4ος διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
ΑVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)
Παρατηρητής: Καρατζίκας (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...