Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

ΑΕΚ
Είναι από τα εύκολα ματς προς ανάλυση. Ή μήπως από τα δύσκολα (υπό την έννοια ότι δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν); Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Παναθηναϊκού (σκορ ιδιαίτερα κολακευτικό για τους "πράσινους") για την 7η αγωνιστική των play off κι έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ήταν μία (εντυπωσιακή) εμφάνιση, συνέχεια εκείνης στο "Κλεάνθης Βικελίδης" την περασμένη Κυριακή, κάτι που πιστοποιεί ότι η ομάδα επέστρεψε στις... υψηλές πτήσεις στην πλέον κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Έγραφα χαρακτηριστικά μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Άρη:

«Να αποτελεί άραγε το χθεσινό ματς μήνυμα ότι επιστρέψαμε στις υψηλές "πτήσεις"; Μακάρι, ιδιαίτερα τούτη την περίοδο που κρίνονται τα πάντα.»

Δεν υπάρχει λόγος να (προσπαθήσεις να) αναζητήσεις διακριθέντες (ή μη). Δικαίως αναδείχθηκε MVP ο Νίκλας (όταν σκοράρεις δύο φορές είναι απόλυτα λογικό), αλλά παίκτη που να υστέρησε (ή έστω να ήταν μέτριος) δεν μπορώ να βρω.

Από τον υπερηχητικό Πινέδα, τον... πυραυλοκίνητο Πόνσε (έγραφα και στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη για την πολύ καλή του εμφάνιση παρότι τότε δεν είχε σκοράρει), τον (πανταχού παρόντα που πήγε να βάλει και γκοράρα) Σιμάνσκι, τον... τον... τον... !!! Δεν μπορώ να μην κάνω ειδική αναφορά στον συγκινητικό Σέρχιο. Νομίζω ότι ήταν ο καταλύτης στην όλη εικόνα της ομάδας. Μετά το ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης" έγραφα:

«Το εν λόγω παιχνίδι αποτελεί και μία απάντηση σε όσους λένε ότι η ΑΕΚ με δίδυμο στον άξονα Γιόνσον - Σιμάνσκι δεν είναι δημιουργική.»

Κι επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, η απάντηση είναι σαφέστατη. Εξάλλου και σε ένα μεγάλο μέρος του περσινού πρωταθλήματος το εν λόγω δίδυμο έπαιζε μαζί στην μεσαία γραμμή.

Διαβάστε την στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης της έβδομης αγωνιστικής των play off στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0
3 Γκολ 0
0 Ασίστ 0
17 Τελικές προσπάθειες 7
13 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
1 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
3 Κεφαλιές 2
2 Αποκρούσεις 6
12 Επεμβάσεις 19
24 Κλεψίματα 21
22 Φάουλ 16
1 Οφσάιντ 0
4 Κόρνερ 2
34 Λάθη 35
12/24 Γεμίσματα 3/13

Σε ατομικό επίπεδο, ο Πόνσε και ο Ελίασον (δύο) πέτυχαν τα τρία τέρματα της αναμέτρησης, ασίστ δεν πιστώθηκε σε κάποιον. Τις περισσότερες τελικές προσπάθειες είχε ο Πόνσε (έξι), τρεις είχε ο Πινέδα, απόλυτη ευστοχία (δύο στις δύο) για τον Ελίασον.

5/9 εύστοχα γεμίσματα ο Ελίασον. Μεγαλύτερη συνεισφορά στο passing game είχαν ο Πινέδα (δέκα πάσες) οι Ελίασον και Ρότα (από τέσσερις) και ο Χατζισαφί (τρεις). Στα περισσότερα λάθη υπέπεσαν ο Πινέδα και ο Χατζισαφί (από πέντε) κι ακολούθησαν οι Γιόνσον, Αραούχο (από τέσσερα).

Κορυφαίος στα κλεψίματα ο Ρότα (τέσσερα), από τρία είχαν οι Αθανασιάδης, Σιμάνσκι, Γιόνσον. Τις περισσότερες επεμβάσεις είχε ο Χατζισαφί (τρεις), από δύο για Βίντα, Γιόνσον.

Στα περισσότερα φάουλ υπέπεσαν οι Χατζισαφί, Σιμάνσκι (από τέσσερα), από τρία είχαν ο Πόνσε και ο Γιόνσον, οποίος κέρδισε και τα περισσότερα (φάουλ), τρία. Πανηγυρισμοί τέλος, μας περιμένει την Κυριακή στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ (ο οποίος με έστειλε... κουβά χθες, που έγραφα να μην τον ξεγράφουμε από την μάχη του τίτλου και πήγε κι έφερε ισοπαλία στην Λαμία!)...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

Δεν (θα) είναι εύκολο παιχνίδι...

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!