Δεκατριάρι σε... ισοπαλίες!

ΑΕΚ
Έπιασε... δεκατριάρι στις ισοπαλίες η ΑΕΚ την φετινή αγωνιστική περίοδο (σε όλες τις διοργανώσεις). Δεκατρείς ισοπαλίες σε 48 παιχνίδια. Σχεδόν μία ανά 3,5 παιχνίδια. Πέρυσι ολοκλήρωσε την σεζόν (πρωτάθλημα και κύπελλο, Ευρώπη δεν είχε) με (μόλις) πέντε ισοπαλίες σε 44 αναμετρήσεις. Σχεδόν μία, ανά εννέα ματς. Οι φετινές ισοπαλίες της ΑΕΚ ανά διοργάνωση:

Super League (23 νίκες - 9 ισοπαλίες - 4 ήττες)

Ευρώπη (2 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες)

Κύπελλο (0 νίκες - 2 ισοπαλίες - 0 ήττες)

Είναι χαρακτηριστικό πως στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ έχει τις περισσότερες ισοπαλίες από τις ομάδες της πρώτης εξάδας (των play off δηλαδή). Υπάρχουν μόλις πέντε ομάδες (ΟΦΗ 14, Ατρόμητος 13, Πανσερραϊκός 11, ΠΑΣ Γιάννινα 11 και Κηφισιά 10) στην Super League που έχουν περισσότερες. Οι εννέα ισοπαλίες στο πρωτάθλημα είναι το υψηλότερο νούμερο που έχει επιτύχει η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Για να βρούμε σεζόν με περισσότερες ισοπαλίες (πάντα στο πρωτάθλημα) πρέπει να γυρίσουμε στην αγωνιστική περίοδο 2016-2017 όπου είχαμε ένδεκα (11) σε μία σεζόν που ξεκίνησε με τον Κετσπάγια στον πάγκο, συνεχίσαμε με τον Μοράις και ολοκληρώσαμε με τον Μανόλο Χιμένεθ (όπου τερματίσαμε δεύτεροι και θέσαμε τις βάσεις για την σεζόν 2017-2018 με πρωτάθλημα, αήττητη πορεία στο Europa League και τελικό κυπέλλου).

Το εντυπωσιακό (και όχι με την θετική έννοια) της υπόθεσης είναι ότι η ΑΕΚ στις εννέα ισοπαλίες στο φετινό πρωτάθλημα προηγήθηκε σε όλα τα παιχνίδια πλην ενός (αυτό με τον Πανσερραϊκό στην Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα ματς όπου δεν ήθελε η μπάλα να μπει στα δίχτυα, με 34 τελικές, δοκάρι, χαμένο πέναλτι κλπ). Σε όλα τα υπόλοιπα η ΑΕΚ προηγήθηκε, αλλά δεν κατάφερε να "κλειδώσει" την νίκη. Οι ισοπαλίες στο πρωτάθλημα:

➣ ΑΕΚ - Πανσερραϊκός 1-1

➣ Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 2-2

➣ ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1

➣ ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-2

➣ ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1

➣ ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

➣ Άρης - ΑΕΚ 3-3

➣ Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-2

➣ Κηφισιά - ΑΕΚ 1-1

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας | videos

Ξεκίνημα που προβλημάτισε (videos)

Bienvenido Erik Lamela (video)

Bienvenido Roberto Pereyra (video)

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη