Μία... "ξεζουμισμένη" ΑΕΚ!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ
"Χάθηκε" το πρωτάθλημα; Όχι, αλλά δεν είναι στο χέρι μας πλέον. Εξαρτόμαστε από άλλους (για την ακρίβεια από τον Άρη). Μπορεί η ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα; Φυσικά, αλλά δεν ξέρω αν οι πιθανότητες είναι υπέρ της.

Ήταν η εμφάνιση στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κατώτερη των περιστάσεων; Σαφώς, σαφέστατα! Ήταν όμως κατώτερη του αναμενομένου; Μάλλον... όχι! Για κάποιον λόγο η χθεσινή ήττα δεν μου κόστισε τόσο, όσο κάποιες προγενέστερες (πχ στην Τούμπα ή ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τον Άρη).

Με επηρέασε ψυχολογικά λιγότερο, στεναχωρήθηκα λιγότερο δηλαδή. "Ψάχνοντάς" το κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μάλλον ήμουν (υποσυνείδητα έστω) προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Δεν ήταν διαφορετική η ΑΕΚ από εκείνην που είδαμε στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στα play off, στην νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό και κάποια ματς όπως το 3-0 με τον Παναθηναϊκό ή στο "Κλεάνθης Βικελίδης" αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα (παρότι θα προσδοκούσαμε να είναι ο κανόνας).

Περίμενα όμως τόσο κακή ΑΕΚ χθες; Ειλικρινά δεν ξέρω. Ακόμη και στα παιχνίδια που προαναφέρθηκαν η ΑΕΚ είχε κάποια καλά διαστήματα. Στην Τούμπα πχ ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίωρο, στο δεύτερο ημίχρονο "κλάταρε" η ομάδα. Αναρωτιέσαι τι ομάδα θα δεις μετά από 17 ημέρες χωρίς παιχνίδια.

Σίγουρα θα έχει πρόβλημα ρυθμού, δικαιολογείται όμως ιδιαίτερα η εικόνα του τελευταίου ημιώρου; Γιατί ήταν τόσο "σκασμένοι" η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών; Πόσοι παίκτες είχαν τις δυνάμεις και τις αντοχές στο χθεσινό παιχνίδι;

Ο Λιβάι του πρώτου μέρους και ο Άμραμπατ. (Προσοχή δεν αναφέρομαι στην απόδοσή τους, αυτό είναι διαφορετικό.) Γιατί όλοι οι υπόλοιποι δεν είχαν δυνάμεις; Γιατί ήταν τόσο "σκασμένοι" σε βαθμό να χάνουν (σχεδόν) όλες τις διεκδικούμενες μπαλιές, τις "δεύτερες μπάλες" ή ακόμη και να βλέπουμε (πχ) τον Σιμάνσκι (το "σκυλί" -κατά τα άλλα- Σιμάνσκι) να βλέπει ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να περνούν από δίπλα του και να παρατά την φάση γιατί πιθανότατα δεν είχε δυνάμεις να συνεχίσει;

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ΑΕΚ μπήκε στην τελική στροφή του πρωταθλήματος "σκασμένη" και "ξεζουμισμένη". Πρόκειται για φαινόμενο που το είδαμε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. «Συνεχίζουμε... αγκομαχώντας!!!» τιτλοφορείτο το άρθρο μας στα μέσα Ιανουαρίου.

«Τελειώνουμε την σεζόν... αγκομαχώντας!!!» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου, τέσσερις μήνες μετά. Ξεχώρισαν κάποιοι από το "ναυάγιο"; Ίσως ο Λιβάι του πρώτου μέρους παρότι η έλλειψη αγώνων και ρυθμού ήταν εμφανέστατη.

Ήταν όμως εκεί, τους έκανε άνω - κάτω, έβγαλε και μία (πολύ δύσκολη) πάσα πάρε - βάλε στον Ελίασον. Από εκεί και πέρα ο (τρελο)Άμραμπατ που μπήκε με την νοοτροπία "δεν σας βλέπω" και ίσως ο Τσούμπερ. Αυτά, μέχρις εκεί.

Διαβάστε την στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης της ένατης αγωνιστικής των play off στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0
2 Γκολ 0
2 Ασίστ 0
20 Τελικές προσπάθειες 11
9 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 5
9 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
2 Κεφαλιές 3
4 Αποκρούσεις 5
26 Επεμβάσεις 26
28 Κλεψίματα 24
10 Φάουλ 10
4 Οφσάιντ 2
7 Κόρνερ 2
30 Λάθη 40
13/33 Γεμίσματα 8/20

Δεν θα μπω (αυτή την φορά) στην διαδικασία της στατιστικής απεικόνισης και παρουσίας των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ (όπως κάνoυμε συνήθως στα post game άρθρα μας). Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω τις είκοσι τελικές προσπάθειες του Ολυμπιακού.

Πρέπει να είναι (αρνητικό) φετινό ρεκόρ της ΑΕΚ (κάποια στιγμή ίσως το ψάξω για να σιγουρευθώ). Είναι χαρακτηριστικό πως στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές των play off η ΑΕΚ δέχθηκε 59 τελικές (7,375 ανά παιχνίδι) και στο πλέον καθοριστικό ματς της σεζόν δέχθηκε σχεδόν τριπλάσιες από τον μέσο όρο της (είκοσι)!!!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Ξεκίνημα που προβλημάτισε (videos)

Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας | videos

Bienvenido Erik Lamela (video)

Bienvenido Roberto Pereyra (video)

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη