Για τις (νέες) «κοτσάνες» του Λουτσέσκου...

Διαιτητής
«Η ΑΕΚ έχει μεγάλη βοήθεια. Έχει μία ιδιαίτερη πολιτική δύναμη.» Τάδε έφη (όχι ο Ζαρατούτρα, αυτός έλεγε σοβαρά πράγματα, αλλά) ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε ΜΜΕ της πατρίδας του εν έτει 2024. Αμφιταλαντεύτηκα για το αν έπρεπε να ασχοληθώ (συνήθως δεν "τσιμπάω" με τέτοιες δηλώσεις), αλλά (με την ευκαιρία) ας δούμε τι συνέβη στα play off που κρίθηκε στο πρωτάθλημα.

Τι ισχύει για τους δύο βασικούς διεκδικητές του τίτλου στο μίνι πρωτάθλημα; Στα play off ο ΠΑΟΚ κέρδισε τρία (3) πέναλτι, χωρίς να δοθεί κάποιο εις βάρος του (μηδέν!). Πόσα κέρδισε η ΑΕΚ που «έχει μεγάλη βοήθεια και πολιτική δύναμη»; ΜΗΔΕΝ!

Συνολικά στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ κέρδισε εννέα (9), ενώ "σφυρίχτηκαν" τέσσερα (4) εις βάρος της. Δηλαδή βρίσκεται στο συν πέντε (+5). Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός κέρδισε δεκατέσσερα (14) πέναλτι! Όλα αυτά ελέγχοντας (υποτίθεται) η ΑΕΚ την ΕΠΟ και την ΚΕΔ!

Θέλω να μου βρείτε μία (έστω μία) σεζόν στα χρόνια της παντοδυναμίας Κόκκαλη ή Μαρινάκη που να ολοκλήρωσε κάποια ομάδα το πρωτάθλημα (ιδιαίτερα ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως το φετινό, που να κρίθηκε στο φινάλε) με περισσότερα πέναλτι από τον Ολυμπιακό.

Συνεχίζουμε, στα play off η ΑΕΚ ήταν τρίτη (3η) σε κερδισμένα φάουλ - τέταρτος (4ος) ο ΠΑΟΚ. Στα εις βάρος της φάουλ η ΑΕΚ... πρωτεύει στο σύνολο play off και play out, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μόλις στην πέμπτη (5η) θέση!

Αν υπάρχει μία στατιστική (και "διαιτητική") κατηγορία που να υπερτερεί (έστω κι ελαφρώς) η ΑΕΚ είναι στις κάρτες. Ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος στις κίτρινες κάρτες (που δέχθηκε) πίσω από τον Άρη, ενώ έχει και μία αποβολή (αυτήν της τελευταίας αγωνιστικής στο "Κλεάνθης Βικελίδης"), έναντι καμίας της ΑΕΚ.

Πείτε μου τώρα, με το χέρι στην καρδιά, αν οι παραπάνω αριθμοί υποδεικνύουν ότι κάποια ομάδα «έχει μεγάλη βοήθεια και ιδιαίτερη πολιτική δύναμη»! Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπονοώ ότι ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ ή ότι αδικήθηκε η ΑΕΚ, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι τις "κοτσάνες" του Ρουμάνου τεχνικού υπάρχει απόσταση.

Θα κλείσω με τον επίλογο αντίστοιχης ανάρτησης του AEKology προ τετραμήνου με αφορμή την (τότε) ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Αν η ΠΑΕ ΑΕΚ (και ο μεγαλομέτοχός της) ελέγχει πλήρως την διαιτησία, τότε συγνώμη αλλά κάποιος... πιάστηκε κορόιδο και πληρώνει (την... παράγκα ντε) τσάμπα.»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Ξεκίνημα που προβλημάτισε (videos)

Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας | videos

Bienvenido Erik Lamela (video)

Bienvenido Roberto Pereyra (video)

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη