(Ξανα)θέλουμε χρόνο...

ΑΕΚ
Επιστρέψαμε στο πρωτάθλημα με νίκη. Εύκολη νίκη; Αν δεις το σκορ χωρίς να έχεις παρακολουθήσει το παιχνίδι, ναι το λες και εύκολη νίκη, το 3-0 "ξεγελά". Αν έχεις παρακολουθήσει την αναμέτρηση, σε καμία περίπτωση δεν την αποκαλείς εύκολη νίκη.

Γράφαμε στην προαναγγελία του αγώνα με την Λαμία ότι η ΑΕΚ δεν έχει να ανταγωνισθεί μόνο τον αντίπαλο, αλλά κυρίως την μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος (λόγω μουντιάλ) και τις πολλές (κυρίως μεσοεπιθετικές) απουσίες ποδοσφαιριστών.

Βίντα, Μοχαμάντι, Ελίασον, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Φερνάντες! "Άδειασε" η μεσοεπιθετική γραμμή, με τον Αλμέιδα να με εκπλήσει επιλέγοντας τον Πινέδα αριστερά και τον Μάνταλο δεξιά. Γιατί την θεωρούσα ως την λιγότερο πιθανή λύση;

1) Διότι μεταφέρεις σε άλλη θέση (από "οκτάρι" σε αριστερό εξτρέμ) τον πλέον κομβικό και καθοριστικό παίκτη της ΑΕΚ (Πινέδα).

2) Διότι βάζεις δεξιά τον Μάνταλο (θέση την οποία έχει παίξει μόνο με την Εθνική και είναι η λιγότερο "καλή" του).

3) Διότι χρησιμοποιείς στην ενδεκάδα και τον Σιμάνσκι και τον Γιόνσον (δύο τυπικά "εξάρια" δηλαδή), κάτι αχρείαστο όταν παίζεις εντός έδρας με κατώτερο αντίπαλο (γνωρίζοντας ότι θα σε περιμένει πίσω), συν του ότι για κάποιον λόγο οι δύο συγκεκριμένοι (εξαιρετικοί) ποδοσφαιριστές δεν "κολλάνε" μαζί. Δεν θυμάμαι καλό διάστημα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και να αγωνίζονται και οι δύο προαναφερθέντες.

Εν τέλει, όπως και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η ΑΕΚ επικράτησε (με το ίδιο σκορ) χωρίς να πείσει με την απόδοσή της. Υπάρχουν και αυτές οι νίκες σε μία διαδρομή και είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων να κερδίζουν ακόμη και σε ματς που δεν πάνε με το "πόδι στο γκάζι".

Το μόνο που κρατάμε από το παιχνίδι (πέραν των τριών βαθμών) είναι ο (MVP) Tom van Weert. Ο Ολλανδός επιθετικός αγωνίσθηκε για κάτι περισσότερο από μισή ώρα, σκόραρε δύο φορές και δημιούργησε ένα γκολ. "Ξεκλείδωσε" το ματς δηλαδή (πάνω από άρχισε να δείχνει ότι μπορεί να "στραβώσει"). 

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα