Σήκωσέ το δάσκαλε Φερνάντο!

Φερνάντο Σάντος
Άρθρο που άπτεται επιδερμικά του... σύμπαντος της ΑΕΚ. Περί Φερνάντο Σάντος ο λόγος, με την Εθνική Πορτογαλίας να βρίσκεται ήδη στα προημιτελικά του μουντιάλ (με "εξάρα" και τον CR7 αναπληρωματικό).

Παραδοσιακά στα μουντιάλ υποστηρίζω αρχικά την Εθνική μας (αν έχει προκριθεί στην τελική φάση) κι εν συνεχεία την Ιταλία και την Αργεντινή (λόγω Μαραντόνα βασικά). Τα τελευταία χρόνια χρόνια αυτό έχει αλλάξει και στηρίζω την Πορτογαλία (όταν δεν υπάρχει η Εθνικής φυσικά) λόγω του Σάντος.

Τρέφω πολύ μεγάλη συμπάθεια και εκτίμηση τόσο στο ποδοσφαιρικό του επίπεδο, όσο και στην προσωπικότητά του (αυτήν τουλάχιστον που βγάζει στο γήπεδο, δεν γνωρίζω την προσωπική του ζωή).

Ο Φερνάντο άφησε "φαρδιά - πλατιά" την σφραγίδα του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο σε επίπεδο συλλόγων, όσο και στην Εθνική μας ομάδα όταν μας έφθανε στους "οκτώ " του Euro, παραλίγο στους "οκτώ" του μουντιάλ και στην 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι άχρηστοι της ΕΠΟ τον έδιωξαν (ας μην ξύνουμε πληγές τώρα) και μάλλον καλό του έκαναν (και στην Πορτογαλία επίσης). Με τον Σάντος στον πάγκο οι Πορτογάλοι κατέκτησαν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους (Euro 2016) κι έναν ακόμη διεθνή τίτλο (Nations League 2019). Πλέον βρίσκεται στους "οκτώ" του μουντιάλ και η δική μου ευχή είναι αυτή που αναφέρει ο τίτλος...

ΥΓ.1 Μου αρέσει που συζητιόταν έντονα τον περασμένο Μάρτη η πιθανότητα να έρθει στην ΑΕΚ (για τρίτη φορά) σε περίπτωση που δεν προκρινόταν η Πορτογαλία στο μουντιάλ του Κατάρ.

ΥΓ.2 Η αλήθεια είναι πως το φετινό μουντιάλ δεν το παρακολουθώ διεξοδικά, αν και οι κεραίες μου ήταν (και είναι) στραμμένες στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που αγωνίζονται στα γήπεδα του Κατάρ. Είναι πολύ ευχάριστο και πολύ τιμητικό να έχεις πέντε ποδοσφαιριστές (θα μορούσαν να είναι και περισσότεροι, αλλά δεν είναι της ώρας) στην κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός