Χαιρετίζουμε την ανανέωση του Damian Szymański

Μία ακόμη ανανέωση της ΑΕΚ με ποδοσφαιριστή της μέσα στο 2023. Μετά τον Λάζαρο Ρότα και τον Γεράσιμο Μήτογλου σειρά πήρε ο Ντάμιαν Σιμάνσκι (Damian Szymański).

Ο μουντιαλικός Πολωνός ανασταλτικός μέσος αποκτήθηκε από την ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2020 με την μορφή δανεισμού από την Αχμάτ Γκρόζνι και λίγους μήνες αργότερα η ΑΕΚ ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς και τον απέκτησε και "επίσημα" με συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Πλέον δόθηκε τριετής παράταση, με τον Σιμάνσκι να παραμένει στην ΑΕΚ μέχρι και το καλοκαίρι του 2027. Ο διεθνής Πολωνός χαφ έχει φορέσει την φανέλα με τον "δικέφαλο" 113 φορές (σε όλες τις διοργανώσεις) με απολογισμό οκτώ (8) τέρματα.

Στην ΑΕΚ ήρθε ως "εξαρο-οκτάρι" (με έμφαση στο "οκτώ"). Ο Οφρυδόπουλος τον χρησιμοποίησε ως "καθαρό" κόφτη και ο Αλμέιδα τον διατήρησε, κίνηση από την οποία βγήκαν κερδιμένοι όλοι. Η λιτή ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ανανέωση του συμβολαίου της με τον ποδοσφαιριστή Ντάμιαν Σιμάνσκι. Το νέο συμβόλαιο του διεθνούς Πολωνού μέσου με την ομάδα μας έχει χρονική διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2027.»

Έπειτα από την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο Ντάμιαν Σιμάνσκι τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να αποτελώ μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ. Εύχομαι με τη φανέλα της να κατακτήσω πολλούς τίτλους.»

Το βιογραφικό του ποδοσφαιριστή με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

«Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1995, στην πόλη Κράσνικ της Πολωνίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της τοπικής ομάδας (Σταλ Κράσνικ) και το 2011 πήρε μεταγραφή στην Μπελχάτοφ, με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο δύο χρόνια αργότερα.

Την περίοδο 2013-2016 μέτρησε 51 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπελχάτοφ, σκοράροντας δύο φορές και έχοντας πέντε ασίστ. Την σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε στη Γιαγκελόνια, πραγματοποιώντας 19 εμφανίσεις, με ένα γκολ και μια ασίστ, ενώ στο τέλος της χρονιάς πήρε μεταγραφή για τη Βίσλα Πλοκ.

Στον ενάμιση χρόνο που αγωνίστηκε εκεί μέτρησε 52 συμμετοχές, με οκτώ γκολ και οκτώ ασίστ, κερδίζοντας τη μεταγραφή του στην Αχμάτ Γκρόζνι τον Ιανουάριο του 2019. Στον ένα χρόνο παρουσίας του στη Ρωσία κατέγραψε 13 συμμετοχές.

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα ανδρών της Πολωνίας, με τη φανέλα της οποίας έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριου του 2018 στο παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία (1-1) για το Nations League.»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!