Με Λιβάι στην αποστολή | Πιθανά σενάρια ενδεκάδας

Royal Antwerp - ΑΕΚ
Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την επαναληπτική (και άκρως καθοριστική) αναμέτρηση με την Αντβέρπ, η οποία θα καθορίσει αν η χώρα μας θα έχει εκπρόσωπο στην κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης (και του κόσμου θα έλεγα).

Πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα στην Αμβέρσα έλεγα πως οι πιθανότητες πρόκρισης ήταν μοιρασμένες (50-50). Πλέον μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα οι πιθανότητες είναι 60% υπέρ των Βέλγων και 40% για την ΑΕΚ. Ναι, υπάρχει ο παράγοντας έδρα και είναι σημαντικός (αν και στα δύο πρώτα παιχνίδια στην Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ έχει ισάριθμες ισοπαλίες), αλλά χρειαζόμαστε γκολ (για να μην αποκλειστούμε) και δύο γκολ (για την πρόκριση).

Αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να κρατήσει το "μηδέν" παθητικό (υπενθυμίζω ότι έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα φετινά της παιχνίδια) χρειάζεται τρία τέρματα για την πρόκριση. Είναι εφικτό; Ναι, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Πας για υπέρβαση τύπου Δυναμό Ζάγκρεμπ δηλαδή. Εύχομαι η ΑΕΚ να μην "βιασθεί" να σκοράρει και αγχωθεί για το γκολ όπως τόνισε -ολόσωστα- και ο Αλμέιδα.

Πως θα κατέβει η ΑΕΚ; Νομίζω πως -τουλάχιστον- επτά θέσεις είναι "πιασμένες". Κάτω από την εστία ο Στάνκοβιτς (δείχνει να) έχει προβάδισμα. Η αμυντική τετράδα θα είναι η αναμενόμενη: Ρότα (δεξιά), Χατζισαφί (αριστερά) και Βίντα - Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας.

Σίγουρους θεωρώ ακόμη τον Σιμάνσι στην μεσαία γραμμή και τον Άμραμπατ από δεξιά. Θεωρώντας πως δεν θα ξεκινήσουν οι Αραούχο (ανέτοιμος), ο Πισάρο (έπαιξε σε ολόκληρο τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό), Ελίασον, Μάνταλος και φυσικά Λιβάι (χωρίς προπόνηση) τα σενάρια (από το κέντρο και μπροστά) που "βλέπω" είναι τα κάτωθι:

1ο) Σιμάνσκι - Γιόνσον (αν και έπαιξε 98' με τον Πανσερραϊκό) στον άξονα, Άμραμπατ δεξιά, Πινέδα αριστερά (αν θεωρηθεί ανέτοιμος για να ξεκινήσει ο Γκατσίνοβιτς) και Πόνσε (φορ) - Τσούμπερ (περιφερειακός) στην επίθεση.

2ο) Σιμάνσκι - Γιόνσον στον άξονα, Άμραμπατ δεξιά, Γκατσίνοβιτς αριστερά (αν θεωρηθεί έτοιμος για να ξεκινήσει) και Τσούμπερ (φορ - ψευτοεννιάρι) - Πινέδα (περιφερειακός) στην επίθεση (μην ξεχνάμε πως ο Πόνσε ακόμη μαθαίνει τους συμπαίκτες του κι έπαιξε μία φορά -στο Βέλγιο- λόγω ανάγκης επειδή τραυματίσθηκε ο Λιβάι).

3) Σιμάνσκι - Πινέδα στον άξονα (θυμίζω ότι ο Γιόνσον έρχεται από πλήρες ενενηντάλεπτο το Σάββατο), Άμραμπατ δεξιά, Γκατσίνοβιτς αριστερά και Πόνσε (φορ) - Τσούμπερ (περιφερειακός) στην επίθεση.


Υπομονή μέχρι τις δέκα το βράδυ (30/08/2023, 22:00 η αναμέτρηση) για να δούμε πως έχει "διαβάσει" το παιχνίδι ο Αλμέιδα, αλλά κυρίως αν θα έρθει η πρόκριση (καλές οι αναλύσεις και οι ποδοσφαιροκουβέντες, τις αγαπάμε αλλά αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα).

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη