Παράξενο συναίσθημα...

ΑΕΚ - Ajax
Μου είναι δύσκολο να περιγράψω τι "γεύση" μου άφησε η αναμέτρηση με τον Άγιαξ. Δεν θεωρώ κακό αποτέλεσμα την ισοπαλία (σε καμία περίπτωση). Εξάλλου το έγραφα πριν από το ματς (προς όσους έλεγαν ότι η Ολλανδική ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση κι άλλα τέτοια παρόμοια) ότι στην Νέα Φιλαδέλφεια θα παραταχθεί μία φανέλα με 36 πρωταθλήματα, 20 κύπελλα και 9 super cup Ολλανδίας, 4 κύπελλα πρωταθλητριών / Champions League, 2 διηπειρωτικά κύπελλα, ένα κύπελλο Κυπελλούχων, ένα κύπελλο UEFA, δύο super cup Ευρώπης, ένα κύπελλο Ράπαν κλπ.

Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να νιώσω ικανοποίηση όταν η ΑΕΚ δεν νικά ιδαίτερα εντός έδρας (ακόμη και όταν ο αντίπαλός της είναι υψηλού επιπέδου, εξαίρεση αποτελούν περιπτώσεις αγώναν τύπου Ρεάλ Μαδρίτης, το "επικό" 3-3). Αναγνωρίζω πως το 1-1 είναι δίκαιο αποτελέσμα με βάση την εικόνα του αγώνα.

Αναγνωρίζω πως κάλλιστα θα μπορούσε να κερδίσει είτε μία, είτε η άλλη ομάδα. Ναι, ο Άγιαξ θα μπορούσε να το "καθαρίσει" το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ (και μετά η ΑΕΚ θα κυνηγούσε την υπέρβαση της... υπέρβασης). Ουσιαστικά οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο.

Δεν μπορώ να μην τονίσω ότι η ΑΕΚ στα παιχνίδια του ομίλου δέχεται γκολ μόνο από εκτελέσεις πέναλτι. Δύο στην Αγγλία κι ένα από τον Άγιαξ. Στην τελική αυτό που μετρά είναι πως η ΑΕΚ δεν τα παράτησε, δεν το "έβαλε κάτω", δεν απογοητεύθηκε. Κυνήγησε (και πέτυχε) την ισοφάριση και θα μπορούσε και την ολική ανατροπή στο 90ό λεπτό με τον Γιόνσον.

Στους διακριθέντες δεν νομίζω ότι θα πρωτοτυπήσω. Στάνκοβιτς και Άμραμπατ οι κορυφαίοι της ΑΕΚ, MVP ο Βίντα. Ο Στάνκοβιτς έκανε ένα ακόμη εκπληκτικό παιχνίδι στην Ευρώπη, ενώ ο Νορντίν (το "πουλέν" μου) με ανάγκασε μετά το τέλος του αγώνα να ξανατεστάρω την ημερομηνία γέννησής του για να σιγουρευθώ ότι είναι 36,5 ετών και όχι... 25!!!

Αυτή την φορά (εν αντιθέσει με τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ) οι αλλαγές έδωσαν το κάτι παραπάνω. Απαραίτητο το φρεσκάρισμα στα άκρα (με Ρότα, Μοχαμάντι, Ελίασον), αλλά την μεγάλη διαφορά έκαναν ο Γιόνσον και ο Μάνταλος στον άξονα. Με την είσοδό τους η ΑΕΚ μεταμορφώθηκε πλήρως.

Στην προαναγγελία του αγώνα έγραψα μία πιθανή αρχική ενδεκάδα. Έπεσα έξω μόνο στον αμυντικό χαφ. Τελικά ξεκίνησε ο Σιμάνσκι και όχι ο Γιόνσον όπως είχα προβλέψει στηριζόμενος κυρίως στο ότι ο Πολωνός αγωνίσθηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι (98 αγωνιστικά λεπτά) της Κρήτης μόλις τρία 24ωρα πριν. Σε κάθε περίπτωση η ισοπαλία είναι θετικό αποτελέσμα διατηρώντας την ΑΕΚ αήττητη και πρώτη στον όμιλο...

Τα στατιστικά της αναμέτρησης με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής (UEFA):

ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ
47 Possession (%) 53
1 Goals 1
1 Goals inside area 1
0 Goals outside area 0
24 Total attempts 10
7 Attempts on target 7
10 Attempts off target 2
1 Blocks 7
1 Assists 0
0 Penalties scored 1
0 Penalties missed 0
0 Penalties awarded 1
28 Attacks 17
1 Clear chances 0
7 Corners taken 4
82 Passing accuracy (%) 79
314 Passes completed 335
384 Passes attempted 426
10 Free-kicks taken 18
36 Crossing accuracy (%) 11
10 Crosses completed 1
28 Crosses attempted 9
185 Times in possession 189
46 Balls recovered 40
1 Blocks 7
1 Penalties conceded 0
13 Tackles 11
11 Clearances attempted 23
3 Offsides 0
6 Saves 5
4 Yellow cards 3
0 Red cards 0
15 Fouls committed 10

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Οι μεταγραφές της ΑΕΚ (2022)

Μία... "ξεζουμισμένη" ΑΕΚ!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Στέψη ή παράταση αγωνίας;

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...