Δικέφαλος Αετός εναντίον Αίαντα!

Δικέφαλος Αετός εναντίον Αίαντα
Πλησιάζει μία ακόμη μεγάλη Ευρωπαϊκή βραδιά για τον ΑΕΚ. Το παρθενικό εντός έδρας παιχνίδι και δεύτερο συνολικά (είχε προηγηθεί το έπος στην Αγγλία) στην φάση των ομίλων του Europa League. Αντίπαλος ο Άγιαξ. Διαβάζω ότι αποτελεί εύκολο αντίπαλο γιατί δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα.

Να ξαναπώ το όνομα του αντιπάλου; Άγιαξ! Τι εστί Άγιαξ; 36 πρωταθλήματα, 20 κύπελλα και 9 super cup Ολλανδίας. 4 κύπελλα πρωταθλητριών / Champions League, 2 διηπειρωτικά κύπελλα, ένα κύπελλο Κυπελλούχων, ένα κύπελλο UEFA, δύο super cup Ευρώπης, ένα κύπελλο Ράπαν κλπ. Με αυτή την ομάδα (και αυτή την φανέλα) παίζουμε παρότι δεν διανύει καλό φεγγάρι.

Μην ξεχνάτε τι είχε πει ο Αλμέιδα μετά το παιχνίδι στον Βόλο για το πληγωμένο λιοντάρι. Αυτό τί σημαίνει (θα ρωτήσει κάποιος), ότι η ΑΕΚ κατεβαίνει για να ηττηθεί; Προφανώς όχι, σε καμία περίπτωση. Αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι το "διαλυμένος είναι ο Άγιαξ, τον έχουμε εύκολα" υπάρχει απόσταση.

Στην τελική και το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο (Ελληνικό) πρωτάθλημα απέχει αρκετά από το χαρακτηριστεί ως ιδανικό ή ιδεατό. Συμπληρωματικά υπενθυμίζω ότι η ΑΕΚ αγνοεί την νίκη στα Ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια της (με Ντιναμό Ζάγκρεμπ ισοπαλία και με Αντβέρπ ήττα). Αντιθέτως εκτός έδρας έχει δύο νίκες σε Κροατία και Αγγλία (συν την ήττα στο Βέλγιο).

Μόνο ο Λιβάι εκτός αποστολής (συν εκείνους που δεν είναι δηλωμένοι στην Ευρωπαϊκή λίστα). Πιθανότερη ενδεκάδα: Στάνκοβιτς (τέρμα), Βίντα - Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, Σιντιμπέ - Χατζισαφί στα άκρα, Γιόνσον - Πινέδα στην μεσαία γραμμή, Γκατσίνοβιτς αριστερά, Άμραμπατ δεξιά, Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης και Αραούχο από πίσω του.

Αφήνουμε στην άκρη (στο μέτρο του εφικτού βέβαια) την ήττα της Δευτέρας στην Κρήτη και την κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Λίγες ώρες απέμειναν, με την νίκη...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Οι μεταγραφές της ΑΕΚ (2022)

Μία... "ξεζουμισμένη" ΑΕΚ!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Στέψη ή παράταση αγωνίας;

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...