Αυτό με τα πέναλτι και εκείνο με τις χαμένες ευκαιρίες...

ΑΕΚ
Αν η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άγιαξ με άφησε με ανάμικτα συναισθήματα, εκείνη με την Μπράιτον με άφησε ξεκάθαρα στενοχωρημένο. Και πάλι όμως δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο το συναίσθημα. Στενοχώρια για την ήττα; Στενοχώρια για την (εκπληκτική) απόδοση που δεν συνοδεύθηκε από (θετικό) αποτέλεσμα; Χαρμολύπη ίσως.

Σε κάθε περίπτωση είδα μία εξαιρετική ΑΕΚ από το δέκατο λεπτό μέχρι και την στιγμή του πέναλτι. Δεν διαφέρει και πολύ από ένα παιχνίδι του πρωταθλήματος στην Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα σε μικρομεσαία ομάδα όπου ο αντίπαλος "κλείνεται" στα καρέ του και περιμένει μία ή δύο στιγμές που θα του προκύψουν μπας και "κλέψει" αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στα 31 τελευταία λεπτά η Μπράιτον, διάστημα στο οποίο αγωνιζόταν με παίκτη περισσότερο, έκανε μόλις μία ευκαιρία και δύο - τρεις "επικίνδυνες" επιθέσεις (χωρίς να μετουσιωθούν σε ευκαιρία πάντως).

Έβγαλε φορ και έβαλε στην θέση του ανασταλτικό μέσο (παρότι -το ξαναγράφω- αγωνιζόταν με παίκτη περισσότερο, ομάδα της Premier League!). Συνολικά η ΑΕΚ υποχρέωσε την Μπράιτον σε μονοψήφιο αριθμό τελικών προσπάθειών, εκ των οποίων μόλις δύο ήταν εντός εστίας (η μία ήταν το γκολ με πέναλτι).

Διαβάστε τα επίσημα στατιστικά της αναμέτρησης, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής, τα επιβεβαιώνουν την ανωτερότητα της ΑΕΚ σχεδόν σε όλους τους τομείς:

ΑΕΚ - Μπράιτον
54 Possession (%) 46
0 Goals 1
19 Total attempts 9
5 Attempts on target 2
9 Attempts off target 3
4 Blocks 5
0 Woodwork 0
0 Assists 0
0 Penalties scored 1
48 Attacks 38
4 Corners taken 4
89 Passing accuracy (%) 82
451 Passes completed 334
506 Passes attempted 407
14 Free-kicks taken 15
27 Crossing accuracy (%) 38
6 Crosses completed 3
22 Crosses attempted 8
177 Times in possession 171
45 Balls recovered 34
4 Blocks 5
25 Tackles 15
12 Clearances attempted 25
4 Offsides 1
1 Saves 5
2 Yellow cards 1
1 Red cards 0
12 Fouls committed 13

Στα τρία εντός έδρας παιχνίδια του ομίλου η ΑΕΚ είχε συνολικά 64 τελικές προσπάθειες. Αριθμός "τεράστιος" αν αναλογιστούμε τους αντιπάλους (Άγιαξ, Μαρσέιγ, Μπράιτον). 21,33 μέσο όρο ανά παιχνίδι! Κι όμως στις 64 τελικές η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα μόλις μία φορά!!!

"Κάτι δεν κάνουμε καλά" ετιτλοφορείτο το άρθρο αμέσως μετά το παιχνίδι με την Μαρσέιγ στην Νέα Φιλαδέλφεια. Το άλλο που μας έχει στοιχίσει είναι τα (εις βάρος μας) πέναλτι! Έξι!!! Έξι σε πέντε παιχνίδια (τα τρία τα κέρδισε η Μπράιτον, "κανονικό" γκολ δεν μας έβαλε μέσα - έξω, μόνο από την άσπρη βούλα).

"Σπάσαμε" παγκόσμιο ρεκόρ ή ακόμη; Με την ευκαιρία (αν και αποφεύγω εκ θέσεως και πεποιθήσεως να ασχολούμαι με την διαιτησία), στην Μασσαλία η Μαρσέιγ μας νίκησε με δύο πέναλτι και αποβολή (όλα εις βάρος μας). Το ίδιο και με τον Άγιαξ, τον νίκησε με δύο πέναλτι και αποβολή (όλα εις βάρος Ολλανδικής ομάδας).

Συγνώμη αλλά με τέτοια διαιτητική αντιμετώπιση η ΑΕΚ θα ήταν (στο... χαλαρό κιόλας) πρώτη στον όμιλο. Τέλος πάντως, ένα ακόμη εντός έδρας Ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς νίκη, παίρνουμε το μάθημά μας, γινόμαστε σοφότεροι και συνεχίζουμε...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη