Τελικός στην Ολλανδία με... μισή ομάδα!

Δικέφαλος Αετός εναντίον Αίαντα
Πέφτει η αυλαία της φάσης των ομίλων του Europa League και η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον (ουραγό) Άγιαξ σε ένα παιχνίδι κυριολεκτικά χωρίς αύριο (και για τους δύο). Όλα αυτά για το Conference League, καθώς οι δύο πρώτες θέσεις του δευτέρου ομίλου, που σου δίνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League, έχει "καπαρωθεί" από την Μαρσέιγ (με τέσσερα υπέρ της πέναλτι και δύο -επίσης υπέρ της- αποβολές στα εντός έδρας ματς με ΑΕΚ και Άγιαξ κι... εγώ θα προκρινόμουν) και την Μπράιτον.

Τα δεδομένα; Ο Άγιαξ έχει το πλεονέκτημα της έδρας (αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο γιατί η ΑΕΚ εκτός έχει καλύτερα αποτελέσματα) αλλά θέλει μόνο νίκη, ενώ η ΑΕΚ θα αγωνισθεί με την "πολυτέλεια" (είναι όντως τέτοια;) δύο αποτελεσμάτων καθώς της αρκεί (και) η ισοπαλία.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο "Αίας" διανύει καλό φεγγάρι με τον πρώην ομοσπονδιακό μας προπονητή στον πάγκο, ενώ η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Ολλανδία ξεκούραστη (αυτό έχει βέβαια διπλή ανάγνωση) μεν (λόγω της αποχής των διαιτητών) αλλά με πολλές (και σημαντικές) απουσίες!

Για την ακρίβεια ο Ματίας δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Πινέδα, του Αραούχο, του Γκατσίνοβιτς, του Πόνσε, του Στάνκοβιτς, του Φερνάντες και των (εκτός Ευρωπαϊκής λίστας, αλλά θα ήταν χρήσιμοι με τόσες απουσίες) Κάλενς, Φαν Βέερτ.

Μέσα σε όλα αυτά συνυπολογίστε και τον (όποιο) βαθμό ετοιμότητας (ή ανετοιμότητας, από άποψη ρυθμού τουλάχιστον) του Λιβάι και του Γιόνσον, οι οποίοι έχουν μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, βρίσκονται στο Άμστερνταμ αλλά έχουν να αγωνισθούν... κι εγώ δεν θυμάμαι από πότε (άρα το πιθανότερο είναι να μην ξεκινήσουν).

Τί προσδοκώ; Ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Τί περιμένω να δω; Μία ΑΕΚ να μην καταθέτει τα όπλα ανεξάρτητα από το ποιοί θα ξεκινήσουν και ποιοι θα αγωνισθούν γενικότερα. Το "έχει" αυτό. Αρκεί; Υπομονή μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα! Μαντεψιά ενδεκάδας; Ας κάνουμε μία απόπειρα.

Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης (αναγκαστικά). Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί η τετράδα της άμυνας. Θεωρώ ότι ο Ματίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα στηριχθεί (πολύ) στην εμπειρία (γι αυτό και πιστεύω ότι δεν θα ξεκινήσουν οι Ρότα, Μοχαμάντι).

Σιμάνσκι στον άξονα. Δίπλα του; Γιόνσον (αν είναι σε κατάσταση να ξεκινήσει) ή Γαλανόπουλος. Υπάρχει και η (μικρή) πιθανότητα του Μάνταλου στο "οκτώ". Δηλαδή να μην πάει ο Αλμέιδα με δύο κλασικά αμυντικά χαφ. Το κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού.

Υπάρχει βέβαια μεγαλύτερη πιθανότητα να το δούμε αυτό κατά την διάρκεια του αγώνα (κι όχι από την αρχή) σε περίπτωση που η ΑΕΚ βρεθεί πίσω στο σκορ (χτύπα ξύλο)! Τί γίνεται μπροστά; Μεγάλο ρόλο θα παίξει το αν θα ξεκινήσει ο Λιβάι. Σε αυτή την περίπτωση ο Τσούμπερ θα παίξει από πίσω του (με Μάνταλο ή Πισάρο αριστερά). Εκτός κι αν πάει ο Τσούμπερ στην άκρη και μείνει ο Μάνταλος πίσω από τον Γκαρσία.

Μοιάζει περισσότερο ορθολογικό, αλλά δεν ξεχνώ ότι τον τελευταίο καιρό όποτε παίζει ο Στίβεν από αριστερά είναι... εξαφανισμένος! Αν δεν ξεκινήσει ο Λιβάι βλέπω Τσούμπερ στην κορυφή, έχει παίξει την θέση αρκετές φορές φέτος και Μάνταλο από πίσω του.

Κάτι που σημαίνει ότι από αριστερά θα πάει είτε ο Πισάρο, είτε ο Ελίασον. Τον Άμραμπατ από δεξιά τον θεωρώ "στανταράκι" (αν και ο Ματίας πάντα παρουσιάζει μία ή δύο εκπλήξεις).

Θα το βροντοφωνάξω: ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ! Έξι πέναλτι σε πέντε παιχνίδια, δεν θέλουμε το κοντέρ να συνεχίσει να γράφει! Θα θυμίσω (και με αυτό θα κλείσω) κάτι που είχα γράψει πριν το αντίστοιχο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Νέα Φιλαδέλφεια:

«Να ξαναπώ το όνομα του αντιπάλου; Άγιαξ! Τι εστί Άγιαξ; 36 πρωταθλήματα, 20 κύπελλα και 9 super cup Ολλανδίας. 4 κύπελλα πρωταθλητριών / Champions League, 2 διηπειρωτικά κύπελλα, ένα κύπελλο Κυπελλούχων, ένα κύπελλο UEFA, δύο super cup Ευρώπης, ένα κύπελλο Ράπαν κλπ. Με αυτή την ομάδα (και αυτή την φανέλα) παίζουμε...»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη