Το... οξύμωρο της ΑΕΚ στο 2024!

ΑΕΚ
Προφανώς ελαφρά... προβοκατόρικος ο τίτλος καθώς το δείγμα γραφής στο νέο έτος (μόλις δύο παιχνίδια) είναι πολύ μικρό για εξαγωγή (ασφαλών) συμπερασμάτων. Ήθελα όμως να το αναφέρω γιατί μου έκανε εντύπωση.

Η ΑΕΚ έκανε ποδαρικό στο 2024 με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, παρότι δημιουργικά ήταν από τα χειρότερα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. 25 τελικές προσπάθειες (13 στο εντός έδρας με τον Βόλο και 12 στο εκτός με τον Ολυμπιακό). Και εκεί που... έπεσε η δημιουργία της, αυξήθηκε η παραγωγικότητά της.

Πέντε γκολ (τρία με τον Βόλο και δύο με τον Ολυμπιακό) σε 25 τελικές, όταν η μόνιμη "γκρίνια" ήταν ότι η ομάδα δημιουργεί πολύ και σκοράρει λίγο! Σε αυτό το οξύμωρο αναφέρεται ο τίτλος.

Για να σας δώσω την πλήρη εικόνα, η ΑΕΚ είναι (και φέτος) η κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος σε τελικές προσπάθειες (278), αλλά... όγδοη (πίσω από ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό, Πανσερραϊκό και Λαμία) στην κατηγορία "γκολ ανά τελικές προσπάθειες" με ένα γκολ ανά 8,7 τελικές (ποσοστό που βελτιώθηκε εξαιτίας των δύο τελευταίων αγώνων).

Συνοπτικά η δημιουργικότητα της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα (με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της διοργανώτριας αρχής), ο αγώνας και στην παρένθεση οι τελικές:

➜ ΑΕΚ - Πανσερραϊκός (34)
➜ ΑΕΚ - Παναιτωλικός (22)
➜ ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ (22)
➜ ΑΕΚ - Ατρόμητος (18)
➜ Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ (18)
➜ Κηφισιά - ΑΕΚ (18)
➜ Παναιτωλικός - ΑΕΚ (17)
➜ Πανσερραϊκός - ΑΕΚ (16)
➜ Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (15)
➜ ΑΕΚ - Άρης (15)
➜ Βόλος - ΑΕΚ (14)
➜ ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (14)
➜ ΑΕΚ - Βόλος (13)
➜ ΟΦΗ - ΑΕΚ (12)
➜ Ολυμπιακός - ΑΕΚ (12)
➜ ΑΕΚ - Λαμία (10)
➜ ΑΕΚ - Ολυμπιακός (8)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη