Στον αστερισμό του Λιούμπισιτς, αλλά μας... περιμένει ο Αστέρας

ΑΕΚ
Το θυμάμαι το αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στην Τρίπολη. Ένα πολύ κακό (ίσως το χειρότερο φετινό της ΑΕΚ) πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να βρίσκουν (κόντρα στην ροή του αγώνα) στην τελευταία φάση γκολ και στο δεύτερο μέρος... περίπατος με τελικό σκορ 3-0.

Θυμάμαι και το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων στην Νέα Φιλαδέλφεια. Κι ο μόνος λόγος που μου έμεινε στην μνήμη είναι οι ΜΗΔΕΝ τελικές προσπάθειες του Αστέρα σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον αγώνα. Τί περιμένω από το σημερινό ματς; Δεν ξέρω! Μία ΑΕΚ "αέρινη", "γκαζωμένη", καταιγιστική, άκρως επιθετική, δημιουργική και θεαματική ή την ΑΕΚ που είδαμε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον ΟΦΗ; Θα δείξει!

Να σημειωθεί ότι ο φετινός Αστέρας Τρίπολης είναι (κατά πολύ) καλύτερος από τον περσινό. Έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς σε σχέση με εκείνους που μάζεψε στην κανονική διάρκεια του περασμένου πρωταθλήματος (29 έναντι 25) και βρίσκεται εντός των play off (έκτη θέση).

Μακριά από την Τρίπολη τα πηγαίνει καλά με τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Ο Αστέρας Τρίπολης σκοράρει 1,3 γκολ ανά παιχνίδι, ένα γκολ ανά 6,9 τελικές προσπάθειες.

Πρώτος του σκόρερ είναι ο Χουάν Μιριτέλο (από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος) με εννέα τέρμα σε 18 παιχνίδια (1.365 αγωνιστικά λεπτά). Κορυφαίος στις ασίστ ο Νίκος Καλτσάς με τέσσερις.

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Η ΑΕΚ έχει 16 διαδοχικούς αγώνες με τον Αστέρα Τρίπολης χωρίς ήττα ανεξάρτητα διοργάνωσης και έδρας. Σε αυτή τη σειρά των αγώνων έχει έντεκα νίκες και πέντε ισοπαλίες. Τα τρία από τα έξι τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων έχουν τελειώσει ισόπαλα, αλλά και τα τρία ήταν στην Αρκαδία.

Το σερί των 16 αγώνων χωρίς ήττα εντός και εκτός έδρας από τον Αστέρα Τρίπολης έχει ξεκινήσει μετά το 2-0 της ομάδας της Αρκαδίας στην έδρα της, την 1η Οκτωβρίου 2017.

Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει στα δύο τελευταία της παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης χωρίς να δεχθεί γκολ, με 2-0 για την περσινή τους αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια και με 3-0 στον Α' Γύρο του φετινού πρωταθλήματος.

Οι πέντε από τις έντεκα νίκες της ΑΕΚ ως γηπεδούχος ήταν με 2-0, ενώ έχει ακόμη τρεις με 2-1. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν έναν πλουραλισμό στα σκορ, ενώ αντίθετα υπάρχει επανάληψη τόσο οι δύο ισοπαλίες - όλες με 2-2, όσο και οι δύο νίκες του Αστέρα Τρίπολης που είναι με 0-1.

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει καταφέρει να σκοράρει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, από το 2008-09 μέχρι και το 2010-11, ενώ ο Σιμάνσκι ο μόνος που έχει σκοράρει δύο φορές στην ίδια αναμέτρηση, αφού σημείωσε και τα δύο τέρματα της ΑΕΚ στο ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-2 στις 20 Φεβρουαρίου 2021.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 15
Νίκες ΑΕΚ: 11
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2
Τέρματα: 25-10

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2023-24
Αγωνιστική: 21η
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - Aστέρας Τρίπολης
Ημερομηνία: Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024
Ώρα έναρξης: 17:30
Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Στάϊκος (Λάρισας)
4ος διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών)
AVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου)
Παρατηρητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας | videos

Ξεκίνημα που προβλημάτισε (videos)

Bienvenido Erik Lamela (video)

Bienvenido Roberto Pereyra (video)

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη