Τρέχει με... εκατό ο (τρελο)Μαροκινός!

Νορντίν Άμραμπατ
Η (ποδοσφαιρική) συμπάθεια της ιστοσελίδας μας στον Νορντίν είναι δεδομένη. Από τις εποχές ακόμη που "έτρωγε κράξιμο" από τον κόσμο (κι όχι μόνο). Θα μου πεις και ποιος γλίτωσε το κράξιμο εκείνη την σεζόν που τερματίσαμε πέμπτοι και εκτός Ευρώπης!

«Ευχάριστο νέο η επιστροφή του Άμραμπατ» γράφαμε στις 18 Ιουλίου 2022 (όταν μεγάλο κομμάτι των φίλων της ΑΕΚ δεν τον ήθελε). «Χαιρετίζουμε την ανανέωση του Άμραμπατ!» ετιτλοφορείτο το άρθρο της 30ής Ιουνίου 2023. Δεν χρειάζεται (νομίζω) να τοποθετηθούμε για το αν (κατά την γνώμη μας) πρέπει να παραμείνει στα κιτρινόμαυρα και την νέα αγωνιστική περίοδο.

Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη έκανε τα πάντα! Πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε, σημείωσε το γκολ της νίκης, από τα πόδια του ξεκινούσαν σχεδόν τα πάντα (με εννέα πάσες και 6/18 γεμίσματα), κέρδισε τα περισσότερα φάουλ (πέντε) γιατί δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν με άλλον τρόπο και "σμπαράλιασε" την άμυνα του Άρη (με τον Μάντζιο να αλλάζει πλευρές στους δύο ακραίους αμυντικούς του στο δεκάλεπτο, αλλά χωρίς να καταφέρει να τον περιορίσει).

Στο εν λόγω παιχνίδι ο Άμραμπατ συμπλήρωσε εκατό εμφανίσεις με τα χρώματα της ΑΕΚ. Η διοργανώτρια αρχή αναφέρει σχετικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της:

«Τις εκατό παρουσίες με τα χρώματα της ΑΕΚ έφτασε ο Νόρντιν Άμπραμπατ και το συνδύασε με γκολ, όπως ακριβώς είχε κάνει και στην 50η συμμετοχή. Ο μέσος των Κιτρινόμαυρων σημείωσε το νικητήριο γκολ στην αναμέτρηση με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και έδωσε μια κομβική νίκη στην ομάδα του.

Αυτό ήταν το 20ο γκολ του Άμπραμπατ, ο οποίος είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ, στις 12 Σεπτεμβρίου 2021 στην εντός έδρας νίκη με 2-0 με τον Ιωνικό, όπου είχε γράψει το 2-0 στο 62ο λεπτό.

Το παράδοξο είναι πως ο μέσος από το Μαρόκο έζησε μία επανάληψη της 50ής του συμμετοχής με την ΑΕΚ, αφού έπιασε αυτό τον αριθμό πάλι σε αναμέτρηση με τον Άρη, στις 29 Ιανουαρίου 2023 και πάλι είχε σκοράρει στη νίκη των Κιτρινόμαυρων με 3-0.

Τότε είχε ανοίξει το σκορ στο 18ο λεπτό και ακολούθησαν τα τέρματα των Γκατσίνοβιτς (76') και Πινέδα (89'). Συνολικά ο Νόρντιν Άμπραμπατ έχει αγωνιστεί σε 83 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, επτά για το Κύπελλο Ελλάδος και δέκα για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μέχρι τώρα έχει σκοράρει μόνο σε αγώνες πρωταθλήματος και αυτό το γκολ απέναντι στον Άρη ήταν το 20ο του με την ΑΕΚ.»
O Νόρντιν Άμραμπατ γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 1987 ("κλεισμένα" 37 χρόνια δηλαδή) στο Νάαρντεν της Ολλανδίας και ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες του Άγιαξ. Αγωνίστηκε επαγγελματικά για πρώτη φορά στην Ολλανδική Όμνιγουορλντ και με 14 ασίστ και ισάριθμα γκολ σε 36 αγώνες πήρε γρήγορα μεταγραφή στην Φένλο και έναν χρόνο αργότερα στην πρωταθλήτρια Ολλανδίας, PSV Aϊντχόφεν.

Από εκείνο το σημείο άρχισε ένα σερί υψηλού κόστους μεταγραφών του, πρώτα στην Τουρκική λίγκα με την Καϊσέρισπορ και στην συνέχεια στην Γαλατασαράι, στην Ισπανική Λα Λίγκα με την Μάλαγα και την Λεγανιές και στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ με την Γουότφορντ, ενώ την τελευταία τριετία (πριν έρθει στην ΑΕΚ) αγωνίστηκε στην Σαουδική Αραβία με την φανέλα της Αλ Νασρ.

Στην διάρκεια της καριέρας του έχει κατακτήσει (ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά...) δέκα τίτλους. Πρωτάθλημα με την Γαλατασαράι στην Τουρκία, με την Αλ Νασρ στην Σαουδική Αραβία (με τον υψηλότερο αριθμό ασίστ στη Λίγκα), ενώ έχει ακόμα πανηγυρίσει ένα κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Τουρκίας, ένα Σούπερ Καπ Ολλανδίας και δύο Σούπερ Καπ στην Σαουδική Αραβία. Σε όλα αυτά προστέθηκε και το περσινό νταμπλ με την ΑΕΚ. Εχει 18 συμμετοχές στο Champions League με απολογισμό τέσσερις ασίστ.

Ο Νόρντιν Αμραμπατ έχει αγωνιστεί στις μικρές Εθνικές ομάδες της Ολλανδίας, "κόπηκε" την τελευταία στιγμή από την Ολυμπιακή ομάδα για τους Ολυμπιακούς του 2008 και στην συνέχεια επέλεξε την Εθνική Μαρόκου με την οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ενώ ήταν βασικός και στο Μουντιάλ του 2018 στην Ρωσία. Αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021 υπογράφοντας αρχικά διετές συμβόλαιο, το οποίο ανανέωσε το περασμένο καλοκαίρι για ακόμη έναν χρόνο.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Δεν (θα) είναι εύκολο παιχνίδι...

Το νέο (αήττητο) σερί της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!