Πρέπει να βρω και τίτλο τώρα, ε;

ΑΕΚ
Το έγραφα και στην προαναγγελία: δεν έτρεφα ελπίδες. Τώρα θα μου πει κάποιος, αν δεν έχανε αυτό που έχασε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ανσαριφάρντ θα έλεγες τα ίδια; Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι ολοκληρώσαμε την σεζόν νικηφόρα και περιοριστήκαμε στην δεύτερη θέση.

Για το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν και να αναλυθούν, δεν έχει νόημα. Για τους τύπους και μόνο (καθώς το κάνω σε όλα τα παιχνίδια) θα παραθέσω τα στατιστικά του αγώνα με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής (Super League):

ΑΕΚ - Λαμία 3-0
3 Γκολ 0
3 Ασίστ 0
21 Τελικές προσπάθειες 5
11 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 31
3 Κεφαλιές 0
1 Αποκρούσεις 3
110 Επεμβάσεις 36
23 Κλεψίματα 21
12 Φάουλ 12
9 Οφσάιντ 5
7 Κόρνερ 2
26 Λάθη 22
20/45 Γεμίσματα 5/13

Που κρίθηκε λοιπόν το πρωτάθλημα; Μαθηματικά; Σε ένα χαμένο... δίποντο! Δηλαδή σε κάποιο παιχνίδι που προηγήθηκες, αλλά δεν κατάφερες να κρατήσεις την νίκη. Όπως (πχ) στο Αγρίνιο (2-2 από 0-2), όπως με τον ΠΑΟΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια (2-2 από 2-0), όπως στις Σέρρες όπου προηγήθηκες δύο φορές αλλά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφαρίστηκες από ομάδα που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Ή ακόμη και στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στο φινάλε της κανονικής σεζόν με το πέναλτι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ένα (μόνο ένα) από όλα αυτά να μην είχαν συμβεί η ΑΕΚ θα ήταν πρωταθλήτρια. Βέβαια είναι λίγο "μπακαλίστική" η συγκεκριμένη λογική. Αυτό που έλειψε από την ΑΕΚ φέτος ήταν... ενέργεια. "Ρούφηξε" ένα μεγάλο κομμάτι η Ευρώπη, αλλά νομίζω ότι το "πρόβλημα" δεν ήταν τόσο τα (ενεργοβόρα) ματς, αλλά το γεγονός ότι (εξαιτίας της Ευρώπης) η ομάδα δεν έκανε "κανονική" (και πλήρη) προετοιμασία.

Το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουμε και φέτος, με δεδομένο ότι θα ριχθούμε στην "μάχη" των προκριματικών του Conference League σε σχεδόν δύο μήνες από τώρα (25 Ιουλίου). Πότε θα ξεκουρασθούν οι παίκτες (ιδιαίτερα αυτοί που έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες, όπως πχ ο Βίντα που θα βρίσκεται στο Euro 2024) και πότε θα προετοιμασθούν για μία (ακόμη) άκρως απαιτητική σεζόν δέκα μηνών σε τρεις διοργανώσεις; Θέλω να πιστεύω ότι η περσινή εμπειρία θα φανεί χρήσιμη στον Ματίας και στο επιτελείο του...

ΥΓ.1 Βλέπω (βίτσιο κι αυτό) τα επίσημα στατιστικά των αγώνων του πρωταθλήματος στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League. Πηγαίνοντας στο παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ... έπαθα σοκ! Λέω, δεν μπορεί λάθος της στιγμής θα είναι και θα ξανατσεκάρω. Κι όμως δεν ήταν λάθος, ο ΠΑΟΚ είχε μόλις τρεις τελικές προσπάθειες στο ματς!

Δύο σουτ και μία κεφαλιά! Τρεις τελικές - δύο γκολ, δύο σουτ σε ολόκληρο τον αγώνα (εκατό αγωνιστικά λεπτά) - ισάριθμα γκολ! Δεν θυμάμαι να το έχω ξαναπετύχει αυτό! Είναι να σε θέλει (αν και η τύχη από μόνη της δεν αρκεί, πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος και να μπορείς και να την εκμεταλλεύεσαι όταν σου παρουσιάζεται).

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας | videos

Ξεκίνημα που προβλημάτισε (videos)

Bienvenido Erik Lamela (video)

Bienvenido Roberto Pereyra (video)

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη