Τι (να) περιμένω από την ΑΕΚ στην Τουρκία...

Η αποστολή της ΑΕΚ σε αεροδρόμιο της Τουρκίας
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα, το ομολογώ! Δεν ξέρω τι να περιμένω από την ΑΕΚ στην Τουρκία το βράδυ της Πέμπτης. Αν ήταν ακόμη ο Καρντόσο στον πάγκο θα γνώριζα (μέσες - άκρες) τι θα δω. Και από σύστημα και από τρόπο ανάπτυξης και γενικότερη λογική της ομάδας (με τα όποια πλεονεκτήματά της και τα -απείρως περισσότερα την δεδομένη χρονική περίοδο- μειονεκτήματά της).

Τώρα με Κωστένογλου στον πάγκο ίσως η ομάδα παρουσιασθεί διαφορετική. Όχι, δεν θα αρχίσει να τρέχει ολόκληρο 90λεπτο. Όχι, δεν θα βγάλει (νέους) αυτοματισμούς. Όχι, δεν θα βελτιωθεί η μετάβαση από την φάση άμυνας σε επίθεση και το αντίστροφο (transition το λένε στο χωριό μου).

Δεν προλαβαίνει να τα κάνει και να τα αλλάξει αυτά ένας προπονητής σε διάστημα δύο - τριών ημερών. Ευελπιστώ σε αυτό που συμβαίνει στα πρώτα ματς όταν μία ομάδα αλλάζει προπονητή, το οποίο είναι κατά βάση ψυχολογικό. Θα μου πεις, αρκεί αυτό για την πρόκριση; Και θα απαντήσω: ποια πρόκριση;

Πιστεύει κανείς ότι δεν έχει κριθεί ήδη ποια ομάδα (από το ζευγάρι) θα βρίσκεται στους ομίλους του Europa League; Όταν χρειάζεσαι εκτός έδρας νίκη με τρία γκολ διαφορά (ή με δύο, αρκεί το τελικό σκορ να είναι από 4-2 και πάνω) κι αντιμετωπίζεις ομάδα πλουσιότερη, προερχόμενη από καλύτερο πρωτάθλημα, ελπίζεις;

Η απάντηση θα μπορούσε να είναι ναι, αν η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν ήταν (τρισ)άθλια (με Κραϊόβα, Τράμπζονσπορ και Ξάνθη). Γίνονται θαύματα στις ημέρες μας; Η προσέγγιση της ΑΕΚ οφείλει να είναι ορθολογική. Μπορεί ο Κωστένογλου να είναι μόλις λίγες ημέρες (υπηρεσιακός) προπονητής στην ΑΕΚ, όμως ως μέλος του οργανισμού (είναι τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών) γνωρίζει που πάσχει η ομάδα και θα προσπαθήσει να το "καμουφλάρει".

Είναι αυτό αρκετό; Πιθανότατα όχι, αλλά ας μην προτρέχουμε. Αν ήταν τόσο εύκολες οι ποδοσφαιρικές προβλέψεις θα ήμασταν ζάμπλουτοι. Πιστεύω ότι κατά βάση θα στηριχθεί στους παίκτες που ήταν και πέρυσι στην ομάδα (για μεγαλύτερη ομοιογένεια) και πιθανότατα δεν θα παρεκκλίνει από το 4-2-3-1, το οποίο είναι το σύστημα που έχει παίξει η ΑΕΚ περισσότερο από κάθε άλλο από την ημέρα που επέστρεψε στην Super League και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το "ποντάρισμά" μου σε Μπάρκα (τέρμα), Μπακάκη - Βράνιες - Τσιγκρίνσκι - Χουλτ (στην άμυνα), Σιμόες - Γαλανόπουλο (κεντρικά χαφ), Μάνταλο - Λιβάια - Βέρντε (ή Ζεράλδες) η τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Ολιβέιρα.

Την αποστολή της ΑΕΚ, που βρίσκεται ήδη στην Τουρκία, αποτελούν 22 ποδοσφαιριστές (κάτι που σημαίνει ότι θα "κοπούν" τέσσερις πριν το ματς) οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Ζεράλδες, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Σιμάο, Γαλανόπουλος, Γιακουμάκης, Λιβάια, Ολιβέιρα.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)