Είχα μία κρυφή ελπίδα...

Παρότι απέρριψε ένα πολύ καλό συμβόλαιο (καλύτερο από αυτό που βρήκε μετά την ΑΕΚ), παρότι έφυγε "τρέχοντας" πληρώνοντας από την τσέπη του για να μείνει ελεύθερος νωρίτερα από την λήξη του συμβολαίου του, οφείλω να ομολογήσω ότι είχα μία κρυφή ελπίδα ότι θα τον ξαναδώ με τα κιτρινόμαυρα.

Ο λόγος για τον Μάρκο Λιβάια, για τον οποίο διάβασα στο sport365 ότι επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Χάιντουκ Σπλιτ για πέντε ακόμη χρόνια. Τον θυμάμαι στα πρώτα φιλικά όταν είχε πρωτοέρθει ως δανεικός από την Λας Πάλμας.

Τι για "Λιβάδια" διάβαζα, το ότι πήραμε παίκτη από τον "Λεβαδειακό της Ισπανίας" και διάφορα άλλα τέτοια "χαριτωμένα". Κι όμως έδειξε από την αρχή. Η τεχνική του κατάρτιση, οι κινήσεις του μέσα στο γήπεδο έπειθαν ότι κάτι (πολύ) καλό υπάρχει και θα βγει στην επιφάνεια όταν "λυθεί" από την προετοιμασία και όταν εγκλιματισθεί στο περιβάλλον της νέας του ομάδας.

Θυμάμαι την εμφάνισή του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ριέκα. Ο προπονητής της κροατικής ομάδας είπε μετά το τέλος του αγώνα (κέρδισε η ΑΕΚ με 2-1) ότι ο Μάρκο τους είχε σπαραλιάσει την άμυνα.

Ήταν όλες οι σεζόν του στην ΑΕΚ υψηλού επιπέδου; Προφανώς και όχι, αλλά και ποιον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ δεν πήρε παραμάζωμα η κατρακύλα της τελευταίας τετραετίας; Ο Μάρκο Λιβάια είναι η προσωπική μου συμπάθεια στην "νέα εποχή" του "δικεφάλου".

Αυτό το αλανιάρικο και (ολίγον τι) παλιομοδίτικο του στυλ του, οι κινήσεις του που θύμιζαν μία "μίξη" του Ντανιέλ Μπατίστα με τον Ίλια Ίβιτς (θυμηθείτε την ενέργειά του στο τρίτο γκολ της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ) τον έφεραν στην κορυφή των προτιμήσεών μου (για την παρελθούσα δεκαετία μιλάμε πάντα).

Πλέον "βγάζει το ψωμί" του στην Κροατία κάνοντας (ποδοσφαιρικά) όργια με την φανέλα της Χάιντουκ Σπλιτ. Ας είναι, βρήκε την "Ιθάκη" του (μετά από τόσα χρόνια περιπλάνησης στο εξωτερικό). «Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε»...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!