Regular Season (μαραθώνιος), Play Off (σπριντ)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Το παρόν κείμενο το έχω γράψει πριν από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (προχθές για την ακρίβεια) και το δημοσιεύω μόνο και μόνο επειδή νικήσαμε. Σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως δικαιολογία παρότι δεν ήταν αυτός ο στόχος μου όταν το έγραφα (αλλά ο αναγνώστης δεν μπορεί να γνωρίζει τις προθέσεις μου).

Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση η λογική (η... ποιά;) με την οποία καταρτίζεται το πρόγραμμα της Super League. Με ποιο σκεπτικό ορίζονται ημέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων. Πραγματικά μου φαίνεται αδιανόητο να υπάρχει χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας ανάμεσα σε δύο αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να διεξάγονται ανά τρεις ημέρες οι αγωνιστικές των play off. Δώστε βάση:

1η αγωνιστική: Κυριακή 19 Μαρτίου 2023
2η αγωνιστική: Κυριακή 2 Απριλίου 2023
3η αγωνιστική: Τετάρτη 5 Απριλίου 2023
4η αγωνιστική: Κυριακή 9 Απριλίου 2023
Επαναληπτικοί ημιτελικοί κυπέλλου: Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

5η αγωνιστική: Κυριακή 23 Απριλίου 2023
6η αγωνιστική: Τετάρτη 26 Απριλίου 2023
7η αγωνιστική: Κυριακή 30 Απριλίου 2023
8η αγωνιστική: Τετάρτη 3 Μαΐου 2023
9η αγωνιστική: Κυριακή 7 Μαΐου 2023

10η αγωνιστική: Κυριακή 14 Μαΐου 2023
Ποιος "φωστήρας" έβγαλε τέτοιο εξαντλητικό πρόγραμμα (και μάλιστα στο φινάλε της σεζόν, με τους παίκτες "φορτωμένους" παιχνίδια στα πόδια τους) στα δυσκολότερα (καθώς είναι -σχεδόν- όλα ντέρμπι), καθοριστικότερα (διότι κρίνουν τίτλο και Ευρωπαϊκά εισιτήρια) και πλέον ενδιαφέροντα για τον κόσμο παιχνίδια;

Γιατί σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων η ΑΕΚ (και οι υπόλοιποι βέβαια) θα αναγκασθεί να δώσει (ούτε, ούτε δύο αλλά...) πέντε παιχνίδια; Πέντε αγώνες σε δεκατέσσερις ημέρες, κάντε την διαίρεση! Ένα ματς, ανά 2,8 ημέρες! Και τι παιχνίδια!

Με Ολυμπιακό (εκτός), με ΠΑΟΚ (εντός), με Παναθηναϊκό (εκτός), με Ολυμπιακός (εντός) και με Άρη (εκτός έδρας)! Όχι προετοιμασία (για το κάθε παιχνίδι), αλλά ούτε καν κανονική αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών δεν μπορεί να γίνει.

Με ποια λογική αυτός που βγάζει το πρόγραμμα αποφάσισε ότι θα μεσολαβήσει μία ολόκληρη εβδομάδα μεταξύ των αγώνων της ΑΕΚ με Λαμία (εκτός) και με Βόλο (εντός) ή με Άρη (εκτός) και Ατρόμητο (εντός), αλλά σε δεκατέσσερις ημέρες θα δώσει (στα τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου) την προαναφερθείσα πεντάδα αγώνων - ντέρμπι;

Γιατί να μην γίνουν φυσιολογικά τα play off (αγωνιστική ανά εβδομάδα) και να μπουν μερικές εμβόλιμες αγωνιστικές στην κανονική περίοδο; Τα παιχνίδια κυπέλλου είναι ελάχιστα (τουλάχιστον για τους "μεγάλους" που παίζουν στα play off) και Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν υπήρχαν (γιατί τα τελευταία χρόνια το να προκριθεί Ελληνική ομάδα σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης ισούται με... άθλο)!

Πόσο δύσκολο θα ήταν να γίνει (και να το συλλάβει κάποιος από τους "εγκεφάλους" στην διοργανώτρια αρχή); Αν δεν σας ενδιαφέρουν οι φίλαθλοι, αν δεν σας ενδιαφέρει να βελτιωθεί το "προϊόν" σκεφτείτε τουλάχιστον τους (φυσικούς πρωταγωνιαστές) ποδοσφαιριστές!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Οι «ντοπιέτες» του Levi Garcia

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Τεσσάρα, πρωτιά και συνεχίζουμε...