Regular Season - μαραθώνιος, Play Off - σπριντ (part II)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Ερώτηση στον Ματίας Αλμέιδα στην συνέντευξη τύπου μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής (30/04/2023):

Μήπως είναι λάθος να έχουμε τόσο σύντομα το ένα παιχνίδι με το άλλο;

«Πιστεύω ότι αυτό το μέρος των πλέι οφ είναι το θέαμα που περιμένει ο κόσμος. Πολλά ντέρμπι σε λίγες μέρες. Είναι το πρόγραμμα έτσι που δεν μπορώ να επέμβω. Είναι περίπλοκο για εμάς τους προπονητές το να μπορέσεις να παρουσιάζεις μία ομάδα δυνατή και ανταγωνιστική. Δεν είναι δικαιολογία αυτό, έτσι είναι το πρόγραμμα και το δεχόμαστε. Παίζουμε όπως είναι το πρόγραμμα.»

Αποσπάσματα από την συνέντευξη τύπου του Ματίας Αλμέιδα μετά την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (Τετάρτη 3 Μαΐου 2023):

«Όλες οι ομάδες δείχνουν κούραση. Κι εμείς επίσης. Αξιολογώ πολύ την προσπάθεια των παικτών γιατί ξέρω ότι υπάρχουν κουρασμένοι, για διαφορετικούς λόγους... Η αλήθεια είναι ότι όλα τα παιδιά είναι ταλαιπωρημένα. Οι φυσιοθεραπευτές μας και οι μασέρ μας θα μείνουν... χωρίς χέρια! Είμαστε τώρα στην τελική ευθεία. Ζητάμε να δώσουν όλοι το 100%, αλλά δεν είναι όλοι στο 100%...»

Αν παραθέσω και το αμέσως προηγούμενο κείμενό μου [Regular Season (μαραθώνιος), Play Off (σπριντ)] το παρόν άρθρο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί κάπου εδώ εξηγώντας πλήρως την εικόνα της ΑΕΚ στο τελευταίο ημίωρο στην Λεωφόρο και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. Για τον σχηματισμό, για τις επιλογές ποδοσφαιριστών, για την διαχείριση του αγώνα και τις αλλαγές. Η έλλειψη ενέργειας, έντασης και φρεσκάδας ήταν ο αποκλειστικός λόγος του 0-0 με τον Ολυμπιακού (και εν μέρει του 0-0 με τον Παναθηναϊκό υπό την έννοια ότι η ΑΕΚ συνηθίζει να "φορτσάρει" μετά το 70ό λεπτό και στην Λεωφόρο δεν μπόρεσε να το κάνει, με το ματς να "σβήνει" μετά το 60ό-65ο λεπτό).

Ούτε η απόδοση του Ολυμπιακού (με εξαίρεση τις συνεχείς καθυστερήσεις από το ξεκίνημα του αγώνα), ούτε το 4-3-3 του Ανιγκό (η τριάδα δηλαδή στα χαφ), ούτε, ούτε, ούτε... Το μόνο πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ότι δεν είχε δυνάμεις για να πατήσει το πόδι στο γκάζι, τόσο απλά.

Μα, δεν έχουν και οι άλλοι το ίδιο πρόβλημα με τόσο φορτωμένο πρόγραμμα επίσης; Θα με ρωτήσετε δικαίως. Ναι, το έχουν, αλλά με δεδομένο ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της ΑΕΚ (όταν πατάει το γκάζι), ποιος λέτε να επηρεάστηκε περισσότερο;

Η ΑΕΚ που ήθελε να κάνει παιχνίδι ή ο Ολυμπιακός που κλείστηκε στην άμυνά του (ψάχνοντας την μία ή τις δύο στιγμές που θα του παρουσιαστούν); Τι προσδοκούσε ο Ολυμπιακός κάνοντας σχεδόν από το ξεκίνημα καθυστερήσεις; Γιατί ο Τζολάκης δέχθηκε παρατηρήσεις από τον διαιτητή μόλις στο 26ο λεπτό ώστε να μην καθυστερεί να εκτελεί τα ελεύθερα; (Και οι παρατηρήσεις γίνονται όταν κάνεις κάτι επανειλημμένα, όχι την πρώτη ή την δεύτερη φορά!)

Διότι είναι προφανέστατο πως ο αργός - "χαμηλός" ρυθμός ευνοούσε τον Ολυμπιακό. Τέλος πάντων, ας πάμε παρακάτω αν και (εξακολουθώ να) θεωρώ ύψιστη βλακεία (για να μην την αποκαλέσω αλλιώς) το να δίνεις ανά εβδομάδα χαλαρά ματς στην κανονική περίοδο και σε διάστημα 14 ημερών (ούτε, ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, ούτε τέσσερα, αλλά...) πέντε ντέρμπι στα play off (με την κόπωση της σεζόν συσσωρευμένη).

Από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 7 Μαΐου με Ολυμπιακό (εκτός), με ΠΑΟΚ (εντός), με Παναθηναϊκό (εκτός), με Ολυμπιακός (εντός) και με Άρη (εκτός έδρας)! Ακόμη κι έτσι όμως η ΑΕΚ ήταν καλύτερη του Ολυμπιακού. 15 τελικές προσπάθειες - έναντι μόλις τριών (3), ένδεκα (11) κόρνερ τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κέρδισε μόλις ένα, 16/44 γεμίσματα η ΑΕΚ - μόλις 1/5 ο αντίπαλός της. Ναι, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη του Ολυμπιακού, αλλά όχι τόσο όσο θα περιμέναμε (ή μάλλον θα θέλαμε). Εντυπωσιακοί ο Άμραμπατ με τον Χατζισαφί (που αναδείχθηκε και MVP) και πάμε παρακάτω...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Οι «ντοπιέτες» του Levi Garcia

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Τεσσάρα, πρωτιά και συνεχίζουμε...